Carantina națională nu este o soluție la acest moment, spune Arafat
raed arafat

Șeful DSU, Raed Arafat, a vorbit în cadrul unei emisiuni speciale difuzată pe EZV Play, despre această nouă Ordonanță de Urgență care va intra în vigoare de la 1 ianuarie 2022. Este vorba despre OUG-ul care prevede introducerea contribuției personale pentru consultații în cabinetul medicului în regim ambulatoriu și cea pentru analize și investigații medicale (paraclinice).

„Această ordonanță a fost dată într-adevăr acum vreo doi ani, a fost amânată și acum ai intrat în vigoare. Impactul ei poate fi unul foarte mare pentru omul de rând, mai ales cel care nu are bani. Din ce-am văzut eu, vulnerabilitățiile acestei ordonanțe sunt următoarele: permiți unui sector să ia bani în plus față de ce ia de la CNAS, deci accesează fondurile CNAS, dar bani sunt în plus, comparativ cu sectorul public”, a spus Raed Arafat.

Raed Arafat: „Vorbim de niște sume imense”

„După care, avem medici care lucrează în ambele sectoare deodată, ceea ce înseamnă mutarea bolnavilor, pentru că e foarte ușor să spui că eu nu am ce imi trebuie aici, du-te dincolo și acolo te trezești că ai de plătit 80.000 de lei, 100.000 de lei. Deci nu vorbim despre 10 lei, vorbim de niște sume imense, ceea ce clar va creea inechitate”, a spus Raed Arafat în cadrul emisiunii de la EVZ Play.

Șeful DSU, Raed Arafat, a afirmat că oamenii care nu plăteau până acum pentru analize, s-ar putea trezi că în câteva săptămâni să li se ceară bani pentru a le face.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *