Școlile nu se închid peste 6 la mie incidență s-a decis miercuri
Școlile nu se închid peste 6 la mie incidență s-a decis miercuri

Școlile nu se închid peste 6 la mie incidență, a decis miercuri, Grupul de suport tehnico-științific privind gestionarea bolilor înalt contagioase pe teritoriul României. Reglementările aflate în vigoare impuneau intrarea în online în localitățile cu o incidență de peste 6 la mie, dar acest prag a fost desființat, a declarat Sorin Cîmpeanu, miercuri după-amiază.

Sorin Cîmpeanu sugerase încă de dimineață că își dorește ca școlile să funcționeze pe modelul grădinițelor, care nu se închid în funcție de incidență, și să treacă în online în funcție de numărul de îmbolnăviri depistate.

Ratele de infectare din București și Cluj-Napoca au depășit oficial pragul de 6, ceea ce ar fi însemnat că elevii școlilor din cele două orașe nu ar mai fi avut posibilitatea să participe fizic la cursuri până la remedierea situației epidemiologice, relatează B1TV.

Totodată, pentru a amplifica testarea în școli, Grupul de suport tehnico-științific a formulat o solicitare către Agenția Națională a Medicamentului cu privire la aprobarea utilizării testelor non-invazive pe bază de salivă, cu rol de screening.

Școlile nu se închid peste 6 la mie incidență. Declarația ministrului Sorin Cîmpeanu:

„Referitor la scenariile de functionare a școlilor, astăzi, 29.09.2021, Grupul de suport tehnico-științific privind gestionarea bolilor înalt contagioase pe teritoriul României a adoptat in unanimitate (exclusiv membri cu drept de vot, având competente medicale/epidemiologice):

Decuplarea scenariilor de funcționare a scolilor de rata de infectare din localitate și adoptarea deciziilor de suspendare a prezentei fizice in funcție de cazurile confirmate la nivel de clasa/școala, in paralel cu intensificarea măsurilor de control din partea autorităților competente, in vederea respectării stricte a regulilor de protectie sanitara in scoli.

Adoptarea de măsuri suplimentare avand ca obiectiv amplificarea testării in scoli, prin formularea unei solicitari către Agenția Nationala a Medicamentului cu privire la aprobarea utilizării testelor non-invazive pe baza de saliva, cu rol de screening.

După aceasta prima etapa urmează adoptarea unei Hotărâri CNSU, apoi validarea prin Hotărâre de Guvern si abilitarea miniștrilor educatiei si sanatatii in vederea modificării ordinului comun in concordanța cu hotărârile adoptate.

Tot acest proces se va finaliza până vineri, 1 octombrie, in vederea stabilirii modului de funcționare al școlilor începând cu ziua de luni, 4 oct. 2021”.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *