Școlile vor trece în online în București, cel mai probabil spune Cîmpeanu
Școlile vor trece în online în București, cel mai probabil spune Cîmpeanu

Școlile vor trece în online în București, cel mai probabil, spune Sorin Cîmpeanu, după ce rata de infectare trece de valoarea de 6 la mie. Depășirea valorii de referință este așteptată vineri, astfel că de luni, elevii vor rămâne acasă, deși ministrul educației spune că personal, ar vrea să păstreze școlile deschise.

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, a declarat că, după normele actuale, în localitățile în care rata de infectare cu coronavirus va fi vineri peste 6 la mie, școlile vor trece de luni în sistem online. Marți, în București s-a înregistrat o rată de incidență de 5,57 la mie.

Școlile vor trece în online în București. Părinții sunt însă divizați. Sorin Cîmpeanu a explicat că la Ministerul Educației au ajuns 183 de petiţii semnate de părinți și profesori prin care se cere trecerea școlii în online. 175 de petiții, în schimb, solicită păstrarea şcolilor deschise cu prezenţă fizică.

Sunt foarte multe propuneri antagonice. Unii vor să se închidă odată cu atingerea pragului de şase la mie, sunt foarte speriaţi. Alţii vor să rămână deschise şi după 6 la mie.

Ziua de referinţă este vineri. Dacă vineri se depăşeşte 6 la mie, după regulile de astăzi, seara, la momentul la care vorbim, şcolile intră în online, cu excepţia școlilor speciale, creșelor și grădinițelor.

Până vineri ar trebui să ne decidem într-un fel şi va trebui ca deciziile luate să fie sustenabile din perspectivă legală.

Când s-a stabilit acel prag de 6 la mie, multă lume a fost convinsă că nu ne vom mai apropia vreodată de el”, a declarat Sorin Cîmpeanu, pentru Digi24.

Ministrul a mai spus că dacă ar fi după el s-ar face doar școală cu prezență fizică. De altfel, Cîmpeanu a vorbit de mai multe ori despre cât de mult rău a făcut școala online procesului educațional.

Mai puţin contează ce ne dorim noi, cei din Educaţie, că dacă m-ar întreba pe mine, aş spune: da, vreau să fac orice ca să fie şcolile deschise cu prezenţă fizică. Doar că nu e determinant punctul meu de vedere, pentru că nu am competenţe medicale”, a continuat ministrul.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *