Pragul de 6 la mie ar putea fi atins în București în octombrie
Pragul de 6 la mie ar putea fi atins în București în octombrie

Pragul de 6 la mie ar putea fi atins în București în a a doua jumătate a lunii octombrie dacă se va păstra actualul ritm ascendent al infecțiilor, crede Sorin Cîmpeanu, ministrul educației. Oficialul spune că va face tot posibilul pentru ca școlile să rămână deschise.

Datele oficiale de luni plasează Bucureștiul la o incidență de 2,57 la mie. Dacă se trece de pragul de 6, mai rămân deschise doar creșele, grădinițele și unitățile de învățământ special, conform ordinului comun Educație-Sănătate privind regulile în școli.

Întrebat ce crede că se va întâmpla în perioada următoare cu școlile, având în vedere modul în care evoluează pandemia, Sorin Cîmpeanu a răspuns: „Din păcate, acest lucru era cunoscut, era cunoscut și faptul că această tulpină este mai contagioasă, era cunoscut și faptul că această tulpină afectează și elevii. Din păcate, nu am reușit să înțelegem cu toții importanța vaccinării și în general importanța respectării tuturor măsurilor de protecție sanitară, drept urmare trendul ascendent, spre exemplu, în București, care în luna august a crescut șase ori din perspectiva ratei de infectare, de la 0,13 la 0,78 la mie, a atins astăzi valoarea de 2,57 la mie, ieri a fost 2,44 la mie, alaltăieri a fost 2,33 la mie – dacă se păstrează viteza de creștere în București, spre exemplu, strict matematic vorbind, în a doua jumătate a lunii octombrie vom ajunge la nivelul de 6 la mie, nivel de la care, din păcate, școlile vor trebui să treacă în online” a declarat ministrul educației la B1TV.

„Din fericire, previziunile specialiștilor spun că și în această situație de nedorit în care se va atinge pragul de 6 la mie depășirea acestuia va fi pe o perioadă relativ scurtă, de 10-12-14 zile, după care ne putem întoarce la școală cu prezență fizică pentru a nu continua pierderile pe care le-am avut”, a adăugat Sorin Cîmpeanu.

Ministrul Educației a explicat că este „foarte rău” dacă nu există continuitate în desfășurarea activității cu prezență fizică.

„Este foarte rău! De aceea am declarat că voi face tot posibilul pentru menținerea școlilor deschise cu prezență fizică, de aceea am avut o intervenție atât de vehementă în cazul de la Afumați”, a subliniat Sorin Cîmpeanu.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *