Octavian Berceanu a fost demis din fruntea Gărzii de Mediu, iar în fruntea lui a fost numit Alexandru Lucian Vasile. Premierul Florin Cîțu nu și-a motivat decizia de schimbare a lui Berceanu, deși percepția generală asupra activității acestuia ar fi una bună.

Octavian Berceanu a fost demis din funcția de comisar general printr-o decizie publicată luni în Monitorul Oficial. Aceeași decizie stabilește că Alexandru Lucian Vasile, comisar general adjunct, va prelua atribuțiile de șef al Gărzii de Mediu până la numirea unui nou conducător.

Alexandru Lucian Vasile este președinte la organizației liberale de tineret din Călărași și fiu al primarului PNL din comuna Jegălia.

„Garda de Mediu, la cele mai bune rezultate din ultimii 20 de ani. Demiterea mea, o decizie strict politică. Până la mine, comisarii au lucrat sub presiune politică” a spus Octavian Berceanu după demiterea sa.

În mandatul lui Octavian Berceanu, Garda de Mediu a efectuat sute de controale și a înregistrat rezultate semnificative. În plus, infracțiunile de mediu s-au redus, iar fostul oficial făcea informări frecvente despre acțiunile întreprinse, relatează B1TV.

Demiterea lui Octavian Berceanu vine pe fondul conflictului dintre Florin Cîțu și USR PLUS. Premierul l-a remaniat pe Stelian Ion, iar în replică formațiunea a anunțat că îl lasă fără sprijin politic, și-a retras miniștrii din Guvern și a depus o moțiune de cenzură alături de AUR.

Premierul a demis prefecții și secretarii de stat desemnați de USR PLUS, deși unii dintre ei nu erau membrii de partid, iar Florin Cîțu susținea că se așteaptă ca USR PLUS să revină la masa negocierilor. Ulterior, același Florin Cîțu spunea că nu exclude posibilitatea unui guvern minoritar.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *