Verdictul juriului în procesul lui Hunter Biden, fiul președintelui Joe Biden, care a fost inculpat pentru infracțiuni minore vizând dreptul de port-armă este așteptat în SUA. Deși aparent minore, acuzațiile au o uriașă încărcătură politică, fiind văzute de public, presă și politicieni prin prisma scrutinului prezidențial de la sfârșitul acestui an.

Hunter Biden, în vârstă de 54 de ani, a fost inculpat pentru că „atunci când și-a cumpărat un pistol, în 2018, a mințit în declarația pe proprie răspundere pentru folosirea narcoticelor”. În mod normal, este o infracțiune minoră, care atrage după sine o pedeapsă de 1-2 ani, adesea cu suspendare, transmite PsNews.

Cu toate acestea, este vorba de primul proces penal al fiului unui președinte american în funcție. În apărarea sa, Hunter Biden a declarat: „De șase ani, am fost ținta mașinăriei de atac a lui Trump care striga «unde-i Hunter?» Ei, iată răspunsul meu, aici sunt. Aș vrea să fiu cât se poate de explicit: tatăl meu nu a fost implicat în afacerile mele”.

Republicanii însă consideră că Hunter Biden a fost favorizat de justiție și acuză că afacerile sale dubioase au fost făcute nu doar cu complicitatea, ci cu deplina implicare a președintelui Joe Biden, pe care îl acuză de corupție. „Investigațiile noastre au produs suficiente dovezi care sugerează că președintele Biden a știut despre, a luat parte la și a beneficiat de afacerile familiei sale, prin numele Biden”, a susținut James Comer, congresman republican.

Procuratura federală este însă de altă părere și susține că de fapt nu există asemenea dovezi concludente împotriva șefului statului.

În actualul climat tensionat, cu fostul președinte Trump tocmai găsit vinovat pentru 34 de capete de acuzare pentru fraudă contabilă, republicanii par hotărâți să obțină revanșa. De aceea, procesul pentru această infracțiune minoră de posesie ilegală de arme, dar de către fiul actualului președinte, are o miză simbolică mult mai importantă în contextul alegerilor prezidențiale care se apropie.

Join the Conversation

1 Comment

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *