Campusul Politehnicii
Campusul Politehnicii va fi redeschis pentru publicul larg. Primarul sectorului 6 spune că, cel mai probabil, accesul locuitorilor din Sectorul 6 va fi permis în acest spațiu de la 1 iunie.
„Vorba dulce, mult aduce. Vom deschide, împreună cu rectoratul, campusul Politehnicii. M-am străduit în ultimul an să dezvolt o relație corectă și bazată pe respect și încredere cu Universitatea Politehnică din București. O relație, doar normală între autoritățile locale (oricare ar fi ele) și universități (oricare ar fi ele). Rectorul Universității, dl. Mihnea Costoiu și echipa sa au fost deschiși și sinceri, și așa cum este doar normal, preocupați de faptul că procesul de învățământ nu trebuie afectat iar universitatea să nu fie nevoită să suporte costuri provocate de vandalisme, mizerie etc.”, a explicat Ciprian Ciucu.
Consiliul de Administrație al Universității a votat deja protocolul cu Primăria Sectorului 6. Documentul va fi semnat de Consiliul Local al sectorului 6 pe 19 mai.
„Imediat voi trimite ADP pentru a face pregătirile. Sper eu, ca în jur de 1 iunie să putem să asigurăm accesul locuitorilor din Sectorul 6 în generosul campus al politehnicii pentru relaxare”, a precizat Ciucu.
Primăria sectorului 6 va asigura paza cu Politia Locală și curățenia în Campusul Politehnicii. Tot autoritățile locale se vor ocupa și de amenajări peisagistice.
„Dumneavoastră va trebui să respectați regulile și să întrețineți! Atât și nimic mai mult! Altfel, nu voi mai putea garanta deschiderea pe termen mediu/lung și să știți că eu răspund, mi-am pus obrazul în fața profesorilor universitari și nu trebuie să dezamăgim”, a avertizat primarul sectorului 6.

Parcul Politehnicii a fost închis în noiembrie 2020

Campusul Politehnicii a fost închis pentru publicul larg din noiembrie 2020. Decizia a fost luată de Universitatea Politehnică București, care este proprietarul terenului. Motivul: Primăria sectorului 6 nu şi-a respectat obligaţiile, respectiv asigurarea pazei şi a curăţeniei.

„Rectorul universităţii are dreptate, ADPU S6 nu şi-a respectat obligaţiile. De asemenea, ADPU Sector 6 nu avea cum să-şi respecte obligaţiile în lipsa unei hotărâri a Consiliului Local Sector 6 care să-i permită efectuarea cheltuielilor aferente”, anunța atunci Ciucu.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.