Un profesor universitar a fost condamnat la închisoare pentru umilirea unei eleve la examenul de bacalaureat. Profesorul universitar din Timișoara a primit patru ani de închisoare, cu amânarea executării pedepsei pe un termen de încercare de doi ani. Dacă va comite o altă faptă penală, acesta va ajunge la închisoare.

Faptele pentru care a fost găsit vinovat profesorul au fost comise la examenul de bacalaureat din 2017

Profesorul universitar, care era șeful comisiei de examinare, ar fi încercat s-o scoată cu forța pe tânără din sala de examen pentru că a prezentat permisul de conducere în loc de buletin. Fata a spus că și-a pierdut buletinul.

Bărbatul și-ar fi ieșit din minți și a insultat eleva, motiv pentru care Judecătoria Rădăuți i-a aplicat o condamnare de 4 luni de închisoare, cu amânarea aplicării pedepsei pe un termen de încercare de 2 ani. Sentința penală nu este însă definitivă și poate fi atacată la Curtea de Apel Suceava, potrivit europafm.ro.

Eleva de la Colegiul Tehnic din Rădăuți a prezentat permisul de conducere comisiei de examinare. Respectivul profesor universitar, care fusese desemnat președinte la examenul de bacalaureat din 2017, a vrut s-o scoată afara din sala pe elevă.

La insistențele celorlalți profesori, tânăra a fost primită în sala de examen pe care l-a promovat cu nota 8,45.

Pentru experiența prin care a trecut, tânăra a depus plângere penală și l-a acționat pe profesor în judecată și în civil.

Trei instanțe de judecată i-au dat câștig de cauză, iar profesorul universitar a fost obligat și la plata a 5.000 de lei cu titlu de daune morale.

Leave a comment

Lasă un răspuns Anulează răspunsul