Sighiartău lovește din nou și lasă PSD în off-side. În timp ce țara tremură din cauza crizei energetice, iar facturile bat cu brutalitate în ușile românilor, PNL și PSD se „luptă” în populisme. O propunere legislativă de creștere a alocațiilor poate să rupă coaliția și arată cât dispreț au politicienii față de oamenii de rând.

Sighiartău lovește din nou

Propunerea legislativă pentru modificarea Legii nr.277/2010 privind alocația pentru susținerea familiei a fost depusă de Robert Sighiartău în martie 2022. În iunie propunerea legislativă semnată de deputatul liberal a ajuns la Senat.

image

PNL propune, PNL avizează negativ

Inițiatorii legii vor să majoreze pragul de la care se acordă alocații. Ei vor să mărească și valoarea acestora. În expunerea de motive nu se precizează câți oameni urma să primească banii. Ei nu știu nici suma totală care ar trebui descoperită la buget.

Practic, este o lege populistă care dorește numai să evidențieze inițiatorii și să pună în dificultate Ministerul Finanțelor Publice. În iunie 2022, Comisia de Buget din Senat avizează negativ propunerea legislativă.

Interesant este că la această comisie președinte este tot un liberal. Practic, PNL a depus prin Sighiartău o propunere de lege și tot PNL a avizat-o negativ la Comisia de Buget din Senat.

Lege populistă de lăsat în aer Ministerul Finanțelor

În expunerea de motive Robert Sighiartău scrie că „impactul bugetar determinat de modificările propuse poate fi compensat în integralitate din surplusul de încasări fiscale determinat de veniturile bugetare din TVA și accize, care în anul 2022 se situează mult peste prognozele care au stat la fundamentarea legii bugetului de stat pentru anul în curs”.

Inițiatorii nu au avut date referitoare la numărul oamenilor care urmează să beneficieze de măriri. Nu au avut date despre câți beneficiari vor exista în plus după majorarea limitelor. Liberalii nu știu nici despre suma totală care trebuie alocată.

Practic, tot ce se așteaptă de la această propunere a lui Sighiartău este ca partenerii de guvernare de la PSD să pice legea. Liberalii vor să spună că au vrut, dar nu au putut.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *