Ședințele Parlamentului ar putea să se desfășoare la lampă dacă prețurile la energie electrică vor continua să crească. Cea mai scumpă clădire administrativă din lume, Palatul Parlamentului, are un consum uriaș de energie electrică.

Deși politicienii au lăsat piața energiei să fie liberă, ei vor fi direct afectați de explozia prețurilor la electricitate și gaze naturale. Ședințele Parlamentului au fost presărate cu dezbateri despre liberalizarea prețurilor la energie, dar parlamentarii nu s-au gândit că ar putea să fie direct afectați.

Prețul energiei electrice pentru Palatul Parlamentului s-a scumpit cu 61% față de perioada iunie 2020 – mai 2021. Din septembrie, Palatul Parlamentului a încheiat un contract cu alt furnizor. Costul va fi cu 58% mai scump față de cel al furnizorului anterior. Asta înseamnă că parlamentarii trebuie să facă economii.

Cele 2800 de candelabre care iluminează Parlamentul ar putea să se stingă din ce în ce mai des. Ședințele Parlamentului ar putea să beneficieze de mai puțini luxi pentru a se face economie. În cazul în care electricitata este oprită, ședințele parlamentului pot să se desfășoare. Acest lucru e posibil grație unui generator care consumă 60 de litri de motorină pe oră. Asta înseamnă că o moțiune de cenzură ar „consuma” aproape o tonă de motorină.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *