Președintele PNL, Ludovic Orban, a anunțat, marți, că la nivelul partidului și al coaliției s-a luat decizia de a participa la ședința privind moțiunea de cenzură, dar fără a vota.

„Și la nivelul coaliției, și în partid am luat decizia la moțiunea de cenzură să fim prezenți și să nu votăm astfel încât să arătăm lipsa de majoritate și gratuitatea acestui demers politicianist al PSD”, a spus, marți, Ludovic Orban, la Parlament.

Totodată, Ludovic Orban a precizat că s-a hotărâtîn cadrul coaliţiei să demareze procedura de numire a Avocatului Poporului.

Coaliţia de guvernare va demara procedura de numire a Avocatului Poporului, iar votul în plenul reunit al Parlamentului se va da cel mai probabil lunea viitoare, a declarat Orban, preşedintele PNL, marți seară.

Ludovic Orban: „Am hotărât în cadrul coaliţiei să demarăm procedura de numire a Avocatului Poporului”.

Orban spune că Fabian Gyula, propunerea pentru Avocatul Poporului, are susţinerea întregii coaliţii, iar votul de validare se va da probabil odată cu cel pentru peședintele CNA.

„Am hotărât în cadrul coaliţiei să demarăm procedura de numire a Avocatului Poporului. Mâine, la ora 9.30, vom convoca Birourile permanente reunite. A fost depusă o singură candidatură şi vom demara procedura. Procedura presupune audiere în Comisiile juridice reunite, urmate de plen. Mâine vom convoca un plen. De asemenea, va fi necesar un vot pentru Consiliul Naţional al Audiovizualului”, a spus Ludovic Orban, președintele PNL.

„CNA trebuie să se întrunească în plenul său să aleagă un preşedinte care urmează să fie validat. Cel mai probabil o să avem plenul la care se va face votul şi pe Avocatul Poporului, şi pe CNA luni”, a spus Ludovic Orban, la Palatul Parlamentului, după şedinţa coaliţiei de guvernare.

Ludovic Orban a adăugat că votul pentru conducerile celor două instituţii nu va fi miercuri, pentru că Parlamentul trebuie să lase timp pentru audierea în comisii a candidatului propus pentru Avocatul Poporului şi pentru că nu este sigur că până miercuri se dă votul în plenul CNA.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *