Premierul Florin Cîțu spune că alocațiile copiilor nu se vor dubla în luna iulie anul viitor și că este prevăzută doar o singură creștere de 20% în ianuarie 2022.

Florin Cîțu spune că legea inițială care prevedea dublarea alocațiilor a fost făcută prost pentru că nu asigura și sursa de finanțare pentru o asemenea creștere. El a precizat că vor rămâne cele 5 etape de creștere a alocațiilor dar se vor aplica o singură dată pe an.

Florin Cîțu: Alocațiile pentru copii vor crește doar o dată pe an. Nu va exista o nouă majorare în iulie 2022

Ordonanța de urgență pentru alocații „prevede exact ce a fost prevăzut în varianta din prima lectură, o creștere cu 20%. Sunt mai mulți pași care duceau la dublare, ăsta este pasul doi, acea creștere cu 20%, nu există alte variante”, a spus premierul Florin Cîțu la Parlament.

Întrebat totodată dacă alocațiile vor fi indexate și cu rata inflației, premierul Cîțu a spus: „Nu, este doar 20% cum era inițial. Erau 5 etape, ăsta este al doilea pas”, spune premierul.

Premierul  Cîțu a adăugat, în același timp,  că nu va exista o nouă majorare la 1 iulie 202.

„Deocamdată nu, următoarea creștere este la 1 ianuarie 2022 și de atunci vor fi anual creșteri. Vor crește în fiecare an și vor crește substanțial”, a spus premierul  Florin Cîțu.

Legea inițială privind creștere alocațiilor stabilea ca la 1 iulie 2022 alocația să fie dublată și să ajungă la 300 de lei.
„E adevărat, dar legea inițială era o lege prost făcută, fără sursă de finanțare. Pe hârtie poți să crești orice, provcarea pentru cei care scriu astfel de legi să vină să arate de unde poți să crești cheltuielile publice fără să pui în pericol finanțele publice sau stabilitatea financiară a României. Este o majorare eșalonată, anul acesta 20%, anul viitor 20% și mergem mai departe”, a mai spus premierul Florin Cîțu.

Leave a comment

Lasă un răspuns Anulează răspunsul