Șefa Gărzii de Mediu este de miercuri Marioara-Artemis Gătej
Șefa Gărzii de Mediu este de miercuri Marioara-Artemis Gătej

Șefa Gărzii de Mediu este de miercuri Marioara-Artemis Gătej, numită de premierul demis actualmente interimar, Florin Cîțu. Marioara Artemis a condus instituția anul trecut, înainte să fie schimbată cu Octavian Berceanu.

Marioara-Artemis Gătej revine la șefia Gărzii de Mediu în locul lui Octavian Berceanu, care a fost demis de premier în plină criză guvernamentală provocată de partidul din care acesta face parte, USR.

Începând cu data intrării în vigoare a prezentei decizii, doamna Marioara-Artemis Gătej se numeşte în funcţia de comisar general, cu rang de secretar de stat, al Gărzii Naţionale de Mediu”, se arată în decizia premierului Cîțu, publicată miercuri în Monitorul Oficial.

Șefa Gărzii de Mediu, numită de Cîțu. Octavian Berceanu a fost demis de premierul Cîțu după izbucnirea crizei guvernamentale, mai precis după ce miniștrii USR și-au dat demisia în bloc din Guvern, ca urmare a deciziei lui Cîțu de a-l remania pe Stelian Ion, colegul lor de la Justiție.

După decizia USR de a ieși din Guvern, Cîțu a demis secretarii de stat și prefecții pe care-i avea partidul.

Domnul Berceanu a fost numit politic şi nu l-am demis eu, de fapt i-a fost retras sprijinul politic atunci când USR a ieşit de la guvernare, aşa cum a fost retras, de exemplu, prefectul Bucureştiului, domnul Berbeceanu, care era de la PNL, dar când a venit noua coaliţie imediat a fost înlocuit cu o persoană de la USR pentru că acesta a fost algoritmul politic”, argumentase premierul, la acea vreme.

Atribuțiile lui Berceanu au fost atunci preluate de comisarul general adjunct Alexandru Lucian Vasile.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *