CRIN ANTONESCU

Fostul președinte al PNL Crin Antonescu spune că sunt puține șanse pentru refacerea coaliției dintre liberali și USR, pentru că între cele două partide există multă ostilitate și „conflicte fundamentale”. Pe de altă parte, Antonescu spune că nu se poate vorbi nici despre o refacere a USL, alianța dintre PNL și PSD.

Se vorbeștdrefacerea coaliției cu USR. Personal, cred că asta o variantă înfundată, din cel puțin două mari motive. Eu am trăit multcoaliții. Niciodată nu am simțit atâta ostilitatîntrdouă partidcâtă există, dfapt, întrUSR și PNL astăzi. Și mă tem că în ipoteza în caraceastă coalițis-ar putea reface, conjunctural, sub diverspresiuni, în acest moment, ea nu arcum să dureze, pentru că conflictelîn interior sunt fundamentale”, a spus Crin Antonescu la Digi24.

În al doilea rând, există răspândită masiv în rândurilPNL – și cred că pbună dreptate – o marîndoială în legătură cu capacitateactului dguvernare, a actului administrativ la USR. Vezi guvernarea anului 2016, vezi guvernarea recentă la Ministerul Sănătății, vezi experieelaproaptraumatizantdla primăria sectorului 1 din Capitală sau primăria Timișoara”, a adăugat Crin Antonescu.

Singurul argument carsinvocă, și anumcă sunt două partidddreapta, nu stă în picioare, pentru că nimeni nu îmi poatda un singur element prin carUSR să fidefinit ca partid ddreapta. Chiar și în Parlamentul European, celdouă partidfac partdin grupuri diferitși adeseori aflate în conflict”, a mai spus Crin Antonescu.

Pdaltă parte, spune el, nu spunproblema refacerii USL, deoarecalianța dintrPNL și PSD a fost o alianță electorală, declarată și prezentată ca atare electoratului.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *