Semnături pentru suspendarea lui Iohannis. Aproape 200.000 de semnături
Semnături pentru suspendarea lui Iohannis. Aproape 200.000 de semnături

Semnături pentru suspendarea lui Iohannis. Aproape 200.000 de semnături s-au strâns deja pentru demiterea președintelui României, campanie demarată la inițiativa AUR. Printre cei care au depus semnături pentru suspendarea lui Iohannis se află și politicieni apropiați de Ludovic Orban , considerați indezirabili în PNL.

În doar două săptămâni de la debutul campaniei s-au strâns peste 200.000 de semnături, afirmă George Simion.

„Au semnat şi parlamentari de la PNL, în ciuda a ceea ce a declarat Dan Vîlceanu. Şi nu e vorba de cei care au plecat din grupul parlamentar PNL, ci parlamentari asumaţi.

Spre exemplu, Dumitru Flucuş, deputat de la Braşov, şi-a asumat bărbăteşte şi a semnat.

I-au cerut cei din partid să revină asupra semnăturii, dar nu a vrut, spunând că în momentul acesta Klaus Iohannis trebuie demis”, a declarat George Simion, la Antena 3.

Semnături pentru suspendarea lui Iohannis. În ultimele săptămâni, Ludovic Orban a acuzat încălcările repetate ale Constituției din partea oficialului de la Cotroceni. Printre acestea, încercarea de a controla justiția și implicarea directă în alegerile din PNL, prin susținerea preferatului său, Florin Cîțu, cu care partidul s-a prăbușit în sondaje.

JosIohannis.ro este platforma online unde cetățenii pot semna pentru demiterea oficialului de la Cotroceni.

Din punct de vedere juridic, semnăturile nu au efect în ceea ce privește demiterea președintelui, dar prin acest demers, partidul AUR urmărește să tragă un semnal de alarmă, pentru a pune presiune pe decidenții politici din Parlament.

Potrivit unui sondaj realizat în octombrie, de Avangarde, președintele Klaus Iohannis beneficiază de aprobarea a doar 14% dintre români.

Modalitățile de suspendare ale Președintelui României

Potrivit Constituției, suspendarea președintelui României se poate face în următoarele condiții:

(1) În cazul săvârşirii unor fapte grave prin care încalcă prevederile Constituţiei, Preşedintele României poate fi suspendat din funcţie de Camera Deputaţilor şi de Senat, în şedinţă comună, cu votul majorităţii deputaţilor şi senatorilor, după consultarea Curţii Constituţionale. Preşedintele poate da Parlamentului explicaţii cu privire la faptele ce i se impută, scrie b1.ro.

(2) Propunerea de suspendare din funcţie poate fi iniţiată de cel puţin o treime din numărul deputaţilor şi senatorilor şi se aduce, neîntârziat, la cunoştinţă Preşedintelui.

(3) Dacă propunerea de suspendare din funcţie este aprobată, în cel mult 30 de zile se organizează un referendum pentru demiterea Preşedintelui.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *