Serghei Lavrov a lansat o teză halucinantă care să justifice invazia
Serghei Lavrov a lansat o teză halucinantă care să justifice invazia

Serghei Lavrov a lansat o teză halucinantă care să justifice invazia din Ucraina, motivată de ipoteza „denazificării” țării. Faptul că președintele Volodimir Zelenski are origini evreiești nu înseamnă că „anulează” elementele naziste din Ucraina.

Ministrul rus de externe, a declarat duminică, pentru un post italian de televiziune, că faptul că președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, e evreu nu contrazice afirmațiile Moscovei că scopul invaziei e „denazificarea” țării. Lavrov a mai spus că mulți antisemiți sunt evrei.

Întrebat cum poate Vladimir Putin să justifice invazia în Ucraina invocând „denazificarea” țării când țara e condusă chiar de un evreu – Volodimir Zelenski, Serghei Lavrov a răspuns: „Și ce dacă Zelenski e evreu? Asta nu anulează elementele naziste din Ucraina. Cred că și Hitler avea sânge evreiesc”.

Unii dintre cei mai mari antisemiți sunt evrei”, a mai spus Lavrov la postul TV Zona Bianca, citat de Times of Israel, relatează B1TV.

Yair Lapid, ministrul israelian de Externe, a reacționat, spunând că afirmațiile lui Lavrov sunt scandaloase: „de neiertat, scandaloase și o greșeală istorică”.

Lapid a mai afirmat că țara sa așteaptă scuze și că ambasadorul rus va fi convocat la Ministerul israelian de Externe, scrie Haaretz.

Dani Dayan, diectorul muzeului israelian al Holocaustului Yad Vashem, a reacționat și el, spunând că afirmațiile lui Lavrb sunt „false, iluzorii, periculoase și demne de toată condamnarea”.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *