serghei lavrov
serghei lavrov

Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a reacţionat la propunerea Guvernului polonez privind trimiterea unei misiuni de menţinere a păcii a NATO sau a unei alte organizaţii internaţionale în Ucraina – scrie portalul Onet.pl, citat de Adevarul.

„Aceasta este demagogie, iar în NATO vor înţelege că trebuie să fie realişti” – a afirmat Lavrov. În plus, ministrul rus de externe a declarat că nu exclude că, dacă s-ar lua o astfel de decizie, majoritatea forţelor de menţinere a păcii ar veni din Polonia, iar această ţară ar prelua controlul asupra vestului Ucrainei şi a oraşului Lviv.

În acest caz, a adăugat Lavrov, polonezii „ar rămâne acolo mult timp şi, poate, acesta este scopul acestui plan”.

Rusia răspândeşte un nou fals: că Ucraina va ataca diplomaţi americani la Liov

Maşina de propagandă rusă a mai lansat un fals: că regimentului Azov urmează să efectueze un atac terorist la Liov împotriva diplomaţilor americani şi occidentali, pentru a-l prezenta ulterior ca un atac al Rusiei, a spus purtătorul de cuvânt al Ministerului Apărării al Federaţiei Ruse, Igor Konaşenkov.

„Vreau să subliniez că regimul de la Kiev este la curent cu planurile naţionaliştilor, dar nu ia nicio măsură pentru a împiedica implementarea acestora. Regimul naţionalist de la Kiev intenţionează să atace reprezentanţa diplomatică a Statelor Unite şi ale ţărilor occidentale şi să-l prezinte ca un «atac ţintit al Forţelor Armate Ruse»”,  susţine Konaşenkov.

Sursa foto: Unica.md/captura video Facebook

Join the Conversation

1 Comment

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *