vladimir putin
vladimir putin

Serviciile secrete ale Ucrainei transmit că încă există o ”elită” rusă care ia în considerare câteva modalități prin care Vladimir Putin,  ar putea fi înlăturat de la putere, iar mitul invincibilității sale ar fi distrus.

Otrăvirea sau un eventual ”accidentul” ar putea fi luate în calcul, chiar dacă scepticii afirmă că Vladimir Putin este păzit mai bine ca niciodată, iar anturajul fidel îl va proteja în continuare.

Un grup de oameni foarte influenţi care se opun lui Vladimir Putin, scrie publicaţia ucraineană zn.uacitată de adevarul.ro.

”Scopul lor este îndepărtarea rapidă a lui Putin de la putere şi restabilirea legăturilor economice cu Occidentul, distruse din cauza războiului din Ucraina”, susţin agenţii ucraineni.

Cine ar putea fi succesorul lui Vladimir Putin

Potrivit Direcţiei Principale de Informaţii a Ministerului Apărării al Ucrainei, Aleksander Bortnikov – directorul FSB (Serviciul Federal de Securitate al Rusiei – ar putea fi succesorul lui Putin.

Recent, Bortnikov a căzut în dizgraţia liderului de la Kremlin, Vladimir Putin,  motivul oficial fiind presupusele greşeli de calcul ”fatale” din războiul împotriva Ucrainei. Bortnikov şi departamentul pe care îl conduce au fost cei care au analizat starea de spirit a populaţiei Ucrainei şi a forţelor armatei ucrainene – înainte de invazie și ulterior -, numai că realitatea de la fața locului a făcut ca ”războiul-fulger” dorit de Putin să se transforme într-un eșec.

Aleksander Bortnikov – de 40 de ani în KGB și, apoi, în FSB – este o prezență discretă, numai că specialiștii îl consideră o ”eminență cenușie” a Rusiei și un personaj care se bucură, încă, de o mare influență.

”Se ştie că Bortnikov şi alţi reprezentanţi influenţi ai elitei ruse iau în considerare diverse opţiuni pentru înlăturarea lui Putin de la putere. În special, otrăvirea, îmbolnăvirea bruscă sau alt «accident» nu pot fi excluse. Este posibil ca recenta «scurgere» a locaţiei unităţilor cecene din nordul Kievului să fie legată de aceste procese”, se arată în raportul serviciilor secrete ucrainene.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *