Sindicalistul Dumitru Coarnă, atac la ministrul Marcel Vela: „Vrea să pună mâna pe SMURD și să-l privatizeze”. Reacția ministrului de interne
Actualitate

Sindicalistul Dumitru Coarnă, atac la ministrul Marcel Vela: „Vrea să pună mâna pe SMURD și să-l privatizeze”. Reacția ministrului de interne

Liderul Sindicatului Național al Polițiștilor îl acuză pe ministrul de interne Marcel Vela că vrea să pună mâna pe SMURD și apoi să-l privatizeze. Reforma anunțată de Marcel Vela nu este văzută cu ochi buni de Dumitru Coarnă, care consideră că este doar un prilej pentru actualul ministru de a schimba șefi de poliție pe criterii politice. „Nu comentez ce spun prezicătorii sau ghicitoarele” i-a răspuns, ironic, Marcel Vela.

Dumitru Coarnă acuză că, prin reorganizare, Marcel Vela vrea să pună mâna pe SMURD, pe care să-l privatizeze, așa cum a vrut și fostul șef al statului, Traian Băsescu. Urmează apoi operațiunea schimbării șefilor din structurile de poliție, consideră Dumitru Coarnă, președintele Sindicatului Național al Polițiștilor și Personalului Contractual din MAI, într-o declarație acordată publicației Bugetul.ro.

Președintele SNPPC îl acuză pe Marcel Vela că vrea să pună mâna pe SMURD. De asemenea, prin această reorganizare, șeful MAI ar urmări să-i înlocuiască pe șefii din Poliție, care nu corespund profilului său politic.

„În opinia mea, planul, în primă fază, este să pună mâna pe SMURD. Apoi, în plan B, să-l privatizeze, așa cum a dorit și Traian Băsescu.
Apoi, prin reorganizare, schimbi pe cine vrei tu, fără niciun fel de problemă și atunci sigur că vor fi schimbați acei șefi de Poliție județeană, de structuri, care nu corespund profilului politic al lui Vela.
Practic, nu se vine cu nimic în sprijinul cetățeanului, în sprijinul siguranței publice. Vela minte, minte opinia publică! Ca să vii cu ceva în sprijinul siguranței publice, trebuie să finanțezi sau să iei din funcții bugetate din cadrul Ministerului de Interne și să transferi la Poliție.
Eu i-am propus, ca să venim în sprijinul siguranței publice, să transferăm 10.000 de jandarmi la Poliția Română, la structurile de ordine publică rurale și urbane. În rural, situația este scăpată de sub control. N-a refuzat, însă nici n-a acceptat. A lăsat-o așa”, a spus Dumitru Coarnă.

„Nu comentez ce spun prezicătorii sau ghicitoarele. Am văzut că s-au înșelat și cu Apocalipsa! Cât despre jigniri, am constatat că acesta este un mod de lucru al unora și nu voi intra în polemici sterile”, i-a dat replica Marcel Vela.

Related posts

Nicușor Constantinescu, condamnat definitiv la 4 ani de închisoare în dosarul elicopterului în care au murit patru oameni

Băsescu îl atacă pe Marcel Vela

Alina Angelescu

Marcel Vela spune că primari PSD incitau populația să ia cu asalt bisericile de Paște

Constantinescu Gabriel

Sorina Pintea a fost supusă unor umilințe, reclamă avocații ei. Ministrul de interne a cerut anchetă

Constantinescu Gabriel

Marcel Vela a finalizat proiectul de reformă al MAI: „Trebuie promovat în Parlament”

Andrada Ionescu

Zborurile dinspre și către Italia au fost suspendate. Pentru ce alte țări se aplică măsura și până când e valabilă

Leave a Comment