Sindicalistul Dumitru Coarnă, atac la ministrul Marcel Vela: „Vrea să pună mâna pe SMURD și să-l privatizeze”. Reacția ministrului de interne
Actualitate

Sindicalistul Dumitru Coarnă, atac la ministrul Marcel Vela: „Vrea să pună mâna pe SMURD și să-l privatizeze”. Reacția ministrului de interne

Liderul Sindicatului Național al Polițiștilor îl acuză pe ministrul de interne Marcel Vela că vrea să pună mâna pe SMURD și apoi să-l privatizeze. Reforma anunțată de Marcel Vela nu este văzută cu ochi buni de Dumitru Coarnă, care consideră că este doar un prilej pentru actualul ministru de a schimba șefi de poliție pe criterii politice. „Nu comentez ce spun prezicătorii sau ghicitoarele” i-a răspuns, ironic, Marcel Vela.

Dumitru Coarnă acuză că, prin reorganizare, Marcel Vela vrea să pună mâna pe SMURD, pe care să-l privatizeze, așa cum a vrut și fostul șef al statului, Traian Băsescu. Urmează apoi operațiunea schimbării șefilor din structurile de poliție, consideră Dumitru Coarnă, președintele Sindicatului Național al Polițiștilor și Personalului Contractual din MAI, într-o declarație acordată publicației Bugetul.ro.

Președintele SNPPC îl acuză pe Marcel Vela că vrea să pună mâna pe SMURD. De asemenea, prin această reorganizare, șeful MAI ar urmări să-i înlocuiască pe șefii din Poliție, care nu corespund profilului său politic.

„În opinia mea, planul, în primă fază, este să pună mâna pe SMURD. Apoi, în plan B, să-l privatizeze, așa cum a dorit și Traian Băsescu.
Apoi, prin reorganizare, schimbi pe cine vrei tu, fără niciun fel de problemă și atunci sigur că vor fi schimbați acei șefi de Poliție județeană, de structuri, care nu corespund profilului politic al lui Vela.
Practic, nu se vine cu nimic în sprijinul cetățeanului, în sprijinul siguranței publice. Vela minte, minte opinia publică! Ca să vii cu ceva în sprijinul siguranței publice, trebuie să finanțezi sau să iei din funcții bugetate din cadrul Ministerului de Interne și să transferi la Poliție.
Eu i-am propus, ca să venim în sprijinul siguranței publice, să transferăm 10.000 de jandarmi la Poliția Română, la structurile de ordine publică rurale și urbane. În rural, situația este scăpată de sub control. N-a refuzat, însă nici n-a acceptat. A lăsat-o așa”, a spus Dumitru Coarnă.

„Nu comentez ce spun prezicătorii sau ghicitoarele. Am văzut că s-au înșelat și cu Apocalipsa! Cât despre jigniri, am constatat că acesta este un mod de lucru al unora și nu voi intra în polemici sterile”, i-a dat replica Marcel Vela.

Related posts

Ministrul de interne, Marcel Vela, atac la liderii de sindicat pensionari: „Vor să fie şi inspectori şefi, vor să fie şi meridianul Greenwich şi stăpânii inelelor”

Constantinescu Gabriel

Marcel Vela a criticat activitatea Poliției Locale în timpul stării de urgență. Polițiștii fac „unele abuzuri” în stradă și nu respectă ordonanțele militare

Constantinescu Gabriel

Medicii nu pot refuza tratarea unui bolnav netestat pentru coronavirus. Ultimele ordine semnate de Raed Arafat

PSD l-a atacat pe Marcel Vela după ce ministrul de interne a invocat „diversiuni” de Paște

Constantinescu Gabriel

Moțiunea împotriva lui Marcel Vela a fost adoptată. Care sunt acuzațiile PSD

Constantinescu Gabriel

Carantina totală se aplică în România de miercuri, 25 martie ora 12.00. În ce condiții se poate ieși din casă

Constantinescu Gabriel

Leave a Comment