Liviu Dragnea, din nou la judecată: „Stau de 8 luni nevinovat la pușcărie”
Liviu Dragnea, din nou la judecată: „Stau de 8 luni nevinovat la pușcărie”

Liviu Dragnea susține că este „complet” nevinovat pentru faptele de corupție pentru care a fost trimis la închisoare. Fostul lider al judecătorilor a ajuns marți în fața magistraților Instanței Supreme, pentru judecarea căii extraordinare de atac pe care a promovat-o la decizia de condamnare la 3 ani și 6 luni de închisoare, în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman.

„Stau de 8 luni nevinovat în pușcărie” a spus Liviu Dragnea, atunci când i s-a dat cuvântul, în instanță. Fostul președinte al PSD a vorbit apoi despre „neadevărurile” pe care le-au stabilit procurorii în acest dosar. El s-a referit la două angajate ale direcției, care, potrivit anchetatorilor, nu se prezentau la serviciu ci își încasau doar salariul. Dragnea și avocații săi încearcă să scape de pedeapsa primită prin promovarea recursului în casație, arată Hotnews.

„Vreau să mă refer la un neadevăr, și anume că eu le-am cunoscut pe Anisia și Botorogeanu, ca multe alte neadevăruri folosite de acest parchet Nu am inițiat acest recurs doar pentru că aș fi nevinovat, pentru a ieși cu orice preț din închisoare. Am făcut acest demers, sunt complet nevinovat, stau de 8 luni nevinovat în penitenciar. Nu mi s-a părut normal să plătesc pentru o faptă pe care nu am comis-o. Rămâne la dispoziția dumneavoastră dacă voi sta nevinovat sau dacă admiteți casația. (…) Cred cu tărie în nevinovăția mea”, a spus Dragnea în fața instanței supreme.

Avocatul său, Flavia Teodosiu, susține că Dragnea nu a comis o faptă penală: „Noi vă solicităm admiterea recursului în casație. Inculpatul a fost condamnat pentru o faptă care nu este prevăzută de legea penală. O asemenea sancțiune nu este prevăzută nici în Codul Muncii, a mai spus Flavia Teodosiu.

Procurorul a cerut respingerea acțiunii mai ales pentru că motivele recursului în casație nu sunt noi, întrucât au fost invocate ca motiv de apel și au fost deja analizate.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *