Image default
Anchete

Cozmin Gusa devoalează triada infractorilor din care face parte Radu Mazăre. Află cine este șeful lui Dragnea

Cozmin Gusa explică legăturile triadei infracționale Dragnea – Mazăre – Schwartzenberg. Consultantul politic a oferit explicația pentru care fostul primar al Constanței a ajuns să fie vânat de „statul paralel”.

Demonstrație de corupție

Cine se îndoiește în România că Mazăre și ai săi n-ar fi implicați în cazuri de corupție? Această bogăție exorbitantă pe care au afișat-o, o bogăție nedisimulată, milioane și milioane de euro cheltuite nu puteau să fie corespunzătoare averii unui primar de mare municipiu, fie el și Constanța. Acolo au fost foarte multe cazuri de furt din avutul public care înseamnă taxele noastre” a spus Cozmin Gusa în emisiunea Lupta Pentru România de la Realitatea TV.

Trădarea lui Mazăre

El a spus că declinul lui Mazăre a început odată cu trădarea acestuia de la alegerile prezidențiale din 2009. Atunci rezultatele candidatului PSD Mircea Geoană au fost slabe în Constanța desi PSD avea scor bun în județul lui Mazăre și Nicușor Constantinescu. Consultantul politic a mai spus că aceiași situație s-a înregistrat și în județul Teleorman.

Cozmin Gușă care a fost coordonatorul campaniei prezidențiale a lui Mircea Geoană a explicat motivul eșecului „alegerile nu le-a pierdut pentru ca reteaua statului paralel a furat voturile din Diaspora, nu le-a pierdut pentru ca amaratul de Geoana s-a dus intempestiv si a facut o vizita lui Vantu. Alegerile le-a pierdut Geoana pentru ca organizatia Constanta, condusa de Mazare, unde erau multe voturi, atentie!, un PSD care atunci avea 60 la suta la Constanta, nu s-a mai mobilizat, l-a tradat pe Geoana si au jucat impreuna cu statul paralel in favoarea lui Traian Basescu” a spus patronul Realitatea TV.

El a adăugat că imediat după trădare Mazăre a început să devină o țintă pentru statul paralel.

Triunghiul de aur al infractorilor

Cel care l-a inițiat pe Dragnea în investițiile din Brazilia este chiar Radu Mazăre și încă un personaj care este personajul lipsă. Este un triunghi. Madagascarul, o investiție foarte scumpă pe care și-a premeditate-o ca să obțină statutul de azilant politic. Totul are legătură și cu Tel Aviv. Există un triunghi și aici. Brazilia – Madagascar – Tel Aviv. Trasee pe care le-a urmat și cel pe care Mazăre și ai săi l-au promovat la vârf și l-au ajutat să preia conducerea PSD, respectiv liderul actual al PSD, Liviu Dragnea.” a declarat Cozmin Gusa.

El a desenat harta relațională a grupării din care făcea parte Radu Mazăre. Acesta și Emilian Schwartzenberg au avut beneficii materiale, iar Liviu Dragnea a avut beneficii politice. Patronul Realității TV a spus că Mazăre părea un fel de angajat al lui Schwartzenberg.

Pentru ca am vorbit despre legatura Dragnea – Mazare, al treilea membru al triunghiului, poate seful lor, este un alt fugar, care se numeste Elan Schwartzenberg. Condamnat in Romania, fugit din Romania, exact ca Mazare, si care beneficiind de o cutuma internationala conform careia un cetatean israelian, daca sta in Israel, nu mai poate sa fie deferit justitiei din alte state, bine-mersi, indestulat, sta acolo linistit. Deci, adevaratul triunghi infractional este Dragnea – Mazare – seful Elan Schwartzenberg, care astazi este fugar” spune consultantul politic care adaugă faptul că Florian Coldea are la rândul său o implicare în funcționarea acestei triade.

Dosarele din „triunghi”

Liviu Dragnea este condamnat doi ani cu suspendare în „Dosarul Referendumului” și așteaptă pe 27 mai sentința în „Dosarul Angajărilor Fictive”. Numele lui este vehiculat și în ancheta Tel Drum și în „Dosarul Belina”.

Radu Mazăre este condamnat la 9 ani de închisoare pentru retrocedări făcute când era primar al Constanței. El mai are o sentință care nu este definitiva în dosarul legat de acordarea ilegală a contractului de salubrizare al orașului. Finanțarea hotelului din Madagascar a ajuns la rândul ei la Curtea Supremă. Mazăre mai are o sentință de 6 ani într-un alt dosar de luare de mită. DNA mai are în lucru un dosar legat de emiterea unor autorizații de construire de către Radu Mazăre.

Emilian Schwartenberg este acuzat că ar fi ajutat un om de afaceri israelian să-i dea mită chiar lui Radu Mazăre. Acest caz se judecă la Tribunalul București. Deși el a scăpat anul trecut de mandatul de urmărire emis în acest caz, nu s-a întors în România. Curtea de Apel a decis ca afaceristul să rămână urmărit international. Schwartenberg este suspect și în cazul morții lui Codruț Marta.

Related posts

Liviu Dragnea a pierdut o nouă bătălie. Tribunalul UE i-a respins cererea de anulare a raportului OLAF de la baza anchetei Tel Drum

Constantinescu Gabriel

Cozmin Gușă închină o halbă de bere în cinstea lui Vasile Dâncu. Este în cărți pentru funcția de președinte al CEX PSD

Constantinescu Gabriel

Florin Roman este mândru de PNL

Alina Angelescu

2 comments

Liviu Dragnea, din nou la judecată: „Stau de 8 luni nevinovat la pușcărie” 14 ianuarie 2020 at 12:04

[…] de 8 luni nevinovat în pușcărie” a spus Liviu Dragnea, atunci când i s-a dat cuvântul, în instanță. Fostul președinte al PSD a vorbit apoi despre […]

Reply
Radu Mazăre și Decebal Făgădău, foți primari în Constanța, judecați 21 octombrie 2020 at 12:53

[…] Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Constanța anunţă că au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a primarului municipiului Constanţa din perioada 2016-2020, Decebal Făgădău, şi a altor şefi in cadrul primăriei. Făgădău este acuzat de abuz în serviciu pentru că a autorizat construirea unui imobil de lux în staţiunea Mamaia. Alături de Făgădău a fost trimis în judecată şi predecesorul său în funcţie, Radu Mazăre. […]

Reply

Leave a Comment