Tudor Ciuhodaru

Tudor Ciuhodaru este un medic care s-a lansat în spațiul public ca „imagine” a Spitalului Județean Iași. Ciuhodaru provine dintr-o familie de medici și toate afacerile lui sunt în domeniul sănătății.

Familie de medici

Carmen Laura Ciuhpodaru, soția politicianului este medic anestezist și a fost șefa secției de specialitate de la Spitalul din Iași. Fiica, Octavia Ciuhodaru este medic radiolog. Mama, Athena Irina Ciuhodaru este medic stomatolog, iar tatăl Neculai Ciuhodaru a fost medic ginecolog. Sora, Irina Nour Ciuhodaru este medic ginecolog.

Din 2012, când a devenit deputat, Tudor Ciuhodaru nu a excelat la capitolul proprietăți până în 2018. El a declarat o casă de 250 mp în Iași. În 2018, în declarația sa de avere au mai apărut patru terenuri și trei locuințe. După creșterea salariilor în domeniul medical, Tudor Ciuhodaru și soția sa Carmen au început să încaseze sume consistente.

În 2019, politicianul a luat 120.000 de lei ca parlamentar și 160.000 de lei ca salariu la spital. Carmen Ciuhodaru a încasat 188.000 de lei drept salariu de la spital. La aceste sume s-au adăugat aproape 50.000 de lei pentru diferite funcți didactice.

Afacerile Ciuhodarilor

Societatea comercială Hipocrat SRL la care familia Ciuhodaru controlează părțile sociale a înregistrat în 2018 venituri totale de 1 milion de lei. Alte două firme la care familia Ciuhodaru a fost asociată, Om Clinic și VSM Building au fost radiate.

Ultima dintre ele, la care Neculai Ciuhodaru era asociat are un trecut financiar plin de mister. În 2006 firma dorea să construiască un bloc de birouri în Bacău. Cu toate astea, din acel an până în 2010 compania nu a raportat vreo cifră de afaceri.

Politica interesului

Tudor Ciuhodaru a intrat în Parlament în 2008 pe listele PSD. În 2012 a acces ca membru al Partidului Poporului Dan Diaconescu. Din 2015 doctorul a fost membru UNPR.

La alegerile europarlamentare din 2019 el candidează din nou din partea Partidului Social Democrat. 

 

Soția sponsorizată de firme medicale

În 2015 soția parlamentarului Tudor Ciuhodaru a beneficiat de o sumă consistentă din partea unei firme de medicamente. Carmen Laura Ciuhodaru a primit aproape 8000 de lei de la Novo Nordisk Farma SRL. Banii au fost plătiți pentur ca Laura Ciuhodaru să participe la un eveniment.

Firma daneză oferă cu precădere medicamente pentru diabet, drept pentru care majoritatea medicilor sponsorizați sunt cu această specializare. Carmen Ciuhodaru este medic anestezist. De asemenea, consultând lista de sponsorizări de pe siteul Agenției Naționale a Medicamentului vedem că alți doctori, fără soț parlamentar, au primit și de opt ori mai puțin.

Suma încasată de Carmen Ciuhodaru nu se regăsește în declarațiile de avere ale soțului său.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *