Sistemul medical pur și simplu nu există spune Alexandru Calancea
Sistemul medical pur și simplu nu există spune Alexandru Calancea

Sistemul medical pur și simplu nu există spune Alexandru Calancea, managerul spitalului din Suceava. Valul patru al pandemiei de coronavirus a prins autoritățile la fel de nepregătite precum primul val, în condițiile în care sistemul medical românesc pur și simplu nu există, consideră managerul spitalului Judeţean Suceava, medicul Alexandru Calancea.

Managerul spitalului din Suceava participă la Convenţia Română a Spitalelor, care se desfăşoară în perioada 23 -24 septembrie în Capitală.

Alexandru Calancea a declarat joi că valul patru al pandemiei i-a prins pe români la fel de nepregătiţi ca primul val.

„Nu avem un sistem medical, nu vorbim că este performant sau nu, eu spun că nu avem deloc un sistem medical”, a declarat Calancea, potrivit RFI, citat de Digi24.

„Această pandemie ne-a arătat deficienţele majore, le ştiam, dar probabil că le acoperam sau nu le recunoşteam, dar le-am văzut cu toţii”, a arătat Alexandru Calancea.

„După ce depășim și acest val, avem speranța că sfârșitul de pandemie, care va fi undeva pentru 2022, să fie cât mai rapid și să ajungă cât mai repede și la noi” , a spus secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Andrei Baciu.

Medicul le-a transmis managerilor prezenți la eveniment să se implice în campania de vaccinare, să se organizeze astfel încât să facă vaccinarea o soluție și o alegere ușoară.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *