O scădere a presiunii în sistemul medical - când, spune dr. Marinescu
O scădere a presiunii în sistemul medical - când, spune dr. Marinescu

O scădere a presiunii în sistemul medical va avea loc în aproximativ două luni, consideră medicul Adrian Marinescu. Asta în condițiile în care numărul vaccinărilor va crește, consideră medicul infecționist.

În ultimele zile s-au înregistrat recorduri de pacienți cu forme grave de COVID-19 internați la Terapie Intensivă. Adrian Marinescu a făcut o prognoză la Digi24 despre când se va vedea o îmbunătățire a situației.

Adrian Marinescu, director medical la Institutul „Matei Balș”: Ce sper însă – ca în măsură în care vaccinarea merge dinamic sper că acest val va fi mai scurt pentru că persoanele vulnerabile se vaccinează, ar trebui să scadă formele medii și severe și presiunea. Ne-a prins valul 3 cu număr mic de persoane vaccinate.

Moderator TV: În cât timp apare scăderea presiunii?

Adrian Marinescu: După 25% ar trebui să se vadă. Probabil în două luni ar trebui să avem o scădere a presiunii. Tulpina din Marea Britanie e predominantă.

Moderator TV: Vi s-a întâmplat din 27 decembrie să vină cineva infectat care să fi făcut ambele doze de vaccin?

Adrian Marinescu: Sunt cazuri, dar rare. Pe mine mă interesează să nu am boala. Virusul poate ajunge. Contează ca anticorpii să mă protejeze, să nu fac formă complicată, poate o formă ușoară.”

 

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *