Situația îmbolnăvirilor cu coronavirus explicată de Klaus Iohannis
Situația îmbolnăvirilor cu coronavirus explicată de Klaus Iohannis

Situația îmbolnăvirilor cu coronavirus a fost comentată de președintele Klaus Iohannis. România se menține la un nivel îngrijorător al infectărilor, iar Președintele României insistă în respectarea regulilor de igienă și distanțare socială. Cât privește vinovații de escaladarea crizei sanitare, Klaus Iohannis a arătat cu degetul către PSD, care a tergiversat adoptarea legii carantinei în Parlament.

„Am discutat evident și în ultimele zile cu ministrul Sănătății și pe tot parcursul pandemiei. Datele sunt îngrijorătoare. Din acest motiv eu repet, la fiecare apariție publică, ca oamenii să aibă grijă, să poarte masca și să se spele pe mâini. Este evident că doar aceste lucruri ne protejează, Îmi pare rău că trebuie să repet: dacă nu vreți să ajungeți la spital, protejați-vă. Statisticile ne arată o creștere în ultimele două săptămâni a pandemiei la noi, dar dacă luăm întreaga perioadă a pandemiei în Europa, nu stăm cel mai rău. Asta însă nu aduce pe nimeni înapoi la viață dintre cei care au decedat. Trebuie să luăm foarte, foarte în serios aceste măsuri”, a spus președintele României, răspunzând întrebărilor jurnaliștilor miercuri, într-o conferință de presă la Cotroceni

Situația îmbolnăvirilor cu coronavirus, comentată de Klaus Iohannis. „Asta cu vina autorităților cred că am mai discutat-o și putem să ne reamintim că noi nu am stat rău la controlul pandemiei până în parlament până ce PSD nu a tărăgănat adoptarea legii carantinei, și atunci un număr mare de persoane s-au infectat, pentru că s-a indus ideea că virusul nu este periculos”, adăugat președintele, răspunzând altei întrebări.

Klaus Iohannis a atins și tema cea mai discutată în această perioadă: începerea școlilor.

„Eu sunt de părere că în 14 septembrie școala trebuie să înceapă. Dacă, Doamne ferește!, crește numărul infectărilor sau al persoanelor internate la terapie intensivă, sigur că s-ar putea apela pentru un scurt timp la metode care au mai fost folosite – învățământul online, săptămâna altfel, dar eu sper să nu fie cazul”.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *