Sorin Grindeanu
Sorin Grindeanu

Prim-vicepreședintele PSD, Sorin Grindeanu, a dezmințit zvonurile potrivit cărora ar putea fi următorul candidat la prezidențiale susținut de social democrați şi a făcut o serie de nominalizări pentru aceasta poziție.

„Există o singură decizie și a fost luată în toamna anului trecut, în unanimitate, Marcel Ciolacu să fie premier, și așa va fi. Ce este sigur că în mai, anul viitor, va exista această rotație la nivel de premier. Asta e sigură, se va întâmpla în mai anul viitor”, a declarat prim-vicepreședintele PSD, Sorin Grindeanu, luni seară la Antena 3.

Mai mult, el a anunțat că nu este interesat de o candidatură la alegerile prezidențiale.
„Exclus (dacă va participa la alegerile prezidențiale n.r.), la prezidențiale sunt alți colegi mai potriviți.

„Președintele partidului, îl avem pe domnul Rafila, o avem pe doamna Firea. Nu știu dacă Geoană își va dori, poate să fie un candidat redutabil care să câștige alegerile”, a explicat Sorin Grindeanu.

În ceea ce privește alegerile parlamentare, Grindeanu a spus că PSD nu va candida pe liste comune cu PNL.

„PSD va candida singur, vom avea candidați”, a precizat Grindeanu.

Totodată, decizia în privința livrării de armament de către România în Ucraina va fi luată „scurt, fără prea mult debate”, spune prim-vicepreședintele PSD, Sorin Grindeanu. Deocamdată este așteptată analiza Ministerului Apărării.

„Este așteptată o analiză a Ministerului Apărării, prezentată în mod sigur și în CSAT, astfel încât hotărârea să fie „fundamentată și corectă”, a spus Sorin Grindeanu subliniind că poziția premierului în această problemă este cea corectă.

„Putem avea declarații care pot să dea bine la un moment dat într-un anumit context, dar care în câteva zile pot să fie negate de realitate.

Sunt convins că analiza pe care o va face Ministerul Apărării Naționale va da soluția corectă și cred că trebuie să îi lăsăm să vorbească pe specialiști”, a spus Sorin Grindeanu.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *