Sorin Grindeanu
Sorin Grindeanu

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a spus la Digi24 că „în mod evident” au fost făcute greșeli în cazul podului din Neamț care s-a prăbușit azi, la 6 luni după ce a fost reabilitat. Autoritățile locale și Ministerul Dezvoltării spun că recepția nu a fost încă finalizată, așa că podul este încă în administrarea constructorului.

Înțeleg că există o anchetă în desfășurare. E foarte bine că se întâmplă, astfel încât cei care au greșit, pentru că este evident că există o greșeală, să plătească. Că nu s-au respectat normativele, că expertul sau experții poate au greșit, poate că proiectul a fost greșit, poate s-au înntâmplat lucruri ulterior anumitor lucrări care au dus la șubrezirea acestui pod – aceste lucruri vor fi scoase în evidență de această anchetă. Că există o Inspecție de Stat în construcții, aceste lucruri cred că vor fi evidențiate de această anchetă. Consiliul Județean Neamț este cel care a plătit aceste lucrări și vom vedea care sunt concluziile”, a spus Sorin Grindeanu.

O persoană a fost rănită după ce podul de la Luțca de peste Siret, din județul Neamț s-a prăbușit. Pe construcția reabilitată în noiembrie 2021 traversau în momentul prăbușirii un camion și o autoutilitară.

În mod evident, acolo s-au făcut greșeli. Reabilitarea a fost făcută în urmă cu câteva luni. Cred că ancheta va scoate în evidență fiecare vinovat pentru acest accident care putea să se transforme într-o tragedie”, a mai spus ministrul Sorin Grindeanu.

Sorin Grideanu a spus că, în cazul podurilor gestionate de CNAIR, se fac verificări la fiecare 6 luni sau chiar mai repede, dacă există sesizări privind deteriorarea acestora.

Ministerul Dezvoltării spune că de la Luțca nu ar fi trebuit dat în folosință deoarece lucrările nu sunt finalizate și recepționate.

„Cseke Attila, ministrul Dezvoltării, a dispus ca reprezentanții Inspectoratului de Stat în Construcții să meargă de urgență la fața locului pentru a verifica stadiul lucrărilor, iar rezultatele acestor verificări vor fi făcute publice”, a spus Ministerul Dezvoltării.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *