Un polițist ar fi fost prins cu droguri la SAGA, iar superiorii săi îl anchetează
Un polițist ar fi fost prins cu droguri la SAGA, iar superiorii săi îl anchetează

Un polițist ar fi fost prins cu droguri la SAGA, iar superiorii săi au declanșat o anchetă. Bărbatul și o altă persoană aveau asupra lor sticluțe cu o substanță, care vor fi expertizate pentru a se stabili dacă sunt, cu certitudine, substanțe cu efect psihoactiv. Cert este însă că polițistul a fost testat cu aparatul Drugtest, iar rezultatul a fost negativ.

Potrivit MAI, polițistul care ar fi fost prins cu droguri se află în concediu paternal.

Conform unui comunicat de presă, bărbatul a fost descoperit alături de o altă persoană într-o toaletă, având asupra lor o pungă „ce conținea o substanță de culoare albă, precum și o sticluță ce conținea urme de substanță lichidă, incoloră”.

Serviciul de Informare și Relații Publice al Direcției Generale de Poliție a Municipiului București a anunțat că luni dimineață, la sfârșitul evenimentului SAGA, un agent din cadrul firmei de securitate a menționat că au fost găsite două persoane care aveau asupra lor o pungă cu o substanță de culoare albă. De asemenea, asupra celor doi s-ar fi găsit și o sticluță ce avea urme de substanță lichidă, incoloră, relatează B1TV.

„Agentul de pază a solicitat sprijinul jandarmilor, pentru efectuarea de verificări, la fața locului. Una dintre cele 2 persoane, are calitatea de polițist, acesta fiind pus la dispoziția unității, însă în prezent raportul de serviciu al polițistului este suspendat pentru efectuarea concediului de creștere a copilului”.

Polițistul a fost testat cu aparatul DrugTest, iar rezultatul a ieșit negativ, se precizează în comunicat.

Polițiștii B.C.C.O. București au preluat cazul pentru a face cercetări. Totodată, conducerea Poliției din București a dispus cercetări, față de acest caz.

„La finalizarea verificărilor interne, vor fi dispuse măsurile legale care se impun. Poliția Capitalei se delimitează de astfel de comportamente, care nu respectă etica și deontologia profesională”, se mai arată în comunicat.

52 de dosare penale au fost deschise după cele două zile de Saga Festival, 49 dintre ele vizând consumul sau traficul de droguri. Doi tineri au murit și alți cinci au ajuns la spital din cauza unor supradoze.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *