Salariile și sporurile mai mari decât cele ale Președintelui României

Salariile și sporurile mai mari decât cele ale Președintelui României vor fi impozitate progresiv, a anunțat joi ministrul Muncii. Sunt luate în calcul doar veniturile bugetarilor față de punctul de referință reprezentat de salariul celui mai puternic om din stat.

Bugetarii care realizează venituri din salarii și sporuri mai mari decât veniturile președintelui țării vor fi impozitați progresiv, a declarat joi ministrul Muncii, Marius Budăi, la Antena 3, potrivit Economedia.

Nu vor fi taxe noi pentru salarii, ci doar pentru acele venituri ale bugetarilor care depășesc salariul președintelui României. Nu vorbim de salarii, vorbim de veniturile bugetarilor care depășesc… mai sunt și sporuri. Acolo era o discuție să fie impozitate progresiv în cazul bugetarilor”, a declarat Marius Budăi, precizând că pentru mediul privat ar fi impropriu să fie luată o astfel de măsură.

La începutul lunii iunie, Marcel Ciolacu, președintele PSD a declarat că România va ajunge la impozitare progresivă, „cum e peste tot în lume”, dar nu în acest an. Liderul social-democraților a dat asigurări că anul acesta nu se va modifica nicio taxă.

Join the Conversation

1 Comment

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *