Mărirea de salariu de 200 de lei, pe care o pot acorda patronii angajaților
Mărirea de salariu de 200 de lei, pe care o pot acorda patronii angajaților

Mărirea de salariu de 200 de lei, pe care o pot acorda patronii angajaților, nu va fi taxată de stat, a spus ministrul muncii, Marius Budăi. Mai multe măriri de salarii au fost decise în sistemul bugetar.

Marius Budăi a fost întrebat când le va veni rândul și angajaților din mediul privat să primească măriri de salariu.

„Este o măsură pe care deja am luat-o, ţinând cont de ceea am spus în programul ”Sprijin pentru România” şi anume acea majorare voluntară de 200 de lei fără ca să fie taxaţi de către stat.

Este o măsură pusă la dispoziţia mediului privat, acolo unde îşi permit să mărească veniturile salariaţilor, ţinând cont de evoluţia preţurilor, dar nici să creăm o obligaţie şi nici să mai taxeze statul această sumă pentru că traversăm o situaţie nu tocmai fericită.

(Angajatorii n.r. ) vor adăuga această sumă la salariul de bază, această sumă se va regăsi direct în plata netă a angaţilor pentru că această sumă nu va fi taxată suplimentar, dar nici nu va fi oprită nicio taxă”, a declarat Marius Budăi într-o emisiune TV, potrivit B1TV.

Care bugetari primesc salarii majorate

Marți, deputații au votat două proiecte de lege prin care mai multor categorii de bugetari li se vor mări salariile.

Aleșii au adoptat majorarea cu 15% „pentru complexitatea muncii” a salariilor pentru angajații din ministerele Transporturilor, Culturii, Antreprenoriatului și Turismului și Ministerul Sportului.

De asemenea, personalul din cadrul aparatului propriu al Ministerului Sănătății va beneficia de majorarea salariilor de bază cu până la 25%.

Și alte categorii de bugetari vor avea salariile de bază mărite.

Legile vor ajunge la președintele Klaus Iohannis pentru promulgare.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *