imagine 23

Sindicatul polițiștilor Europol face public salariul primit un polițist din București, care lucrează în stradă. Conform unui fluturaș de salariu publicat de Europol un agent de poliție câștigă 14,5 lei pentru fiecare oră lucrată în weekend.

”Un polițist din stradă, în București:
– care a nu a fost acasă în 7 din cele 8 zile de weekend primește 14,5 lei pentru fiecare oră lucrată în aceste condiții,
– primește 131 lei pentru orele de noapte prestate;
– primește 199 lei pentru riscul de a fi atacat, lovit, vătămat sau chiar ucis în serviciu.”, se arată în postarea Europol, de pe Facebook.

Polițiștii sunt nemulțumiți de salarii și spun că vor munci după ”nivelul la care sunt plătiți”

Polițiștii sunt nemulțumiți de salariile pe care le primesc, care ar ajunge la aproximativ 2.800 de lei brut, în comparație cu un funcționar din administrație al cărui salariu va crește în urma unei decizii de astăzi a Parlamentului, în care aceștia din urmă vor primi chiar și cu 2.000 de lei mai mult decât un polițist. Așa că de cât vor fi plătiți, de atât vor munci, spun ei.

”Și pentru toate aceste condiții, primește un salariu net de 2809 lei!!! Adică mai puțin decât un angajat dintr-un supermarket.

Iar în timp ce polițiștii mai au de primit restanța de 2 tranșe prevăzute de lege, ministrului Bode i se calculează salariul prin înmulțirea coeficientului din Legea salarizării, care se aplică în cazul lui, cu salariul minim brut garantat în plată, adică primește în jur de 22.000 lei.

Surpriza vine însă azi din Parlament, unde clientelei politice din administrație i se va mări salariile chiar și cu peste 2000 lei, adică 70% din salariul lunar al unui polițist.

Așa că, polițiștii vor munci exact după nivelul la care sunt plătiți. Vor munci de 2809 lei…”, mai transmite Europol pe Facebook.

Sursă foto: Sindicateuropol.ro

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *