Serviciul de Probațiune București, care aparține de Ministerul Justiției
Serviciul de Probațiune București, care aparține de Ministerul Justiției

Serviciul de Probațiune București, care aparține de Ministerul Justiției, a fost spart de hoți de trei ori în mai puțin de cinci zile. La ultima spargere, a fost sustras un calculator în care se aflau documente interne. Autoritățile au găsit și o explicație pentru furturile repetate.

În clădirea în care funcţionează Serviciul de Probaţiune Bucureşti a fost dată o spargere în noaptea de 2 spre 3 iunie. A fost a treia spargere în mai puțin de cinci zile. Reprezentanţii Direcţiei Naţionale de Probaţiune au precizat că nu au fost sustrase date clasificate din unitatea de calculator furată. Instituţia a cerut Poliţiei şi Jandarmeriei să monitorizeze locaţia, relatează B1TV.

Serviciul are sediul într-un imobil al RAPPS din Sectorul 1. „Serviciul de Probaţiune Bucureşti nu funcţionează în Sediul Ministerului Justiţiei, ci într-o locaţie distinctă, sediul fiind situat într-un imobil al RAAPPS din Sectorul 1. Serviciile de probaţiune nu gestionează informaţii/date clasificate, aşa cum sunt acestea definite de Legea nr. 182/2002 privind protecţia informaţiilor clasificate. Pe cale de consecinţă, nu aveau cum să fie sustrase informaţii clasificate”, a transmis Direcția Națională de Probațiune.

Pe unitatea furată erau stocate „documente de lucru interne, preliminare activităţii de probaţiune, în principal în legătură cu infracţiuni legate de furturi, loviri şi alte violenţe, infracţiuni la legea circulaţiei”.

Sediul Serviciului se află într-un imobil al RAAPPS, în urma încheierii unui contract de locaţiune.

În prezent, în exteriorul imobilului sunt instalate schele pentru renovarea faţadei, schele pentru care nu a fost asigurată supravegherea/paza în mod corespunzător de către executant/beneficiar, creându-se astfel o situaţie de risc pentru spaţiile din imobil. În urma incidentelor menţionate, reprezentanţii direcţiei s-au aflat în permanentă comunicare cu şeful Serviciului de Probaţiune Bucureşti, pentru asigurarea măsurilor de înlocuire a echipamentelor deteriorate şi continuarea activităţii serviciului de probaţiune, respectiv de prevenire a unor noi astfel de situaţii”, a mai transmis Direcţia Naţională de Probaţiune.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *