Judecătorul Tudoran

Judecătorul cunoscut pentru că a motivat dosare de la sanatoriul unde era internat pentru boli neurologice lovește din nou. Ion Tudoran a făcut spectacol la poliție pentru a-și scăpa fiul implicat într-un accident de circulație. Amănunte incredibile ies la iveală din dosarele referitoare la o banală tamponare.

Fiu de judecător – jeep cu numere de SUA

Pe 23 mai 2016, la intersecția străzilor Mareșal Averescu și Turda, Tudor Ion-Tudoran, gonea din direcția Piața 1 Mai către Piața Domenii cu Jeepu-ul cu numere de SUA folosit și de tatăl său dar înmatriculat pe numele unui anume Chunchien Lin(?!!!).

Din cauza vitezei și a neatenției el acroșează o mașină staționată pe prima bandă, lângă bordură. Mașina accidentată era proprietate a Aviației Utilitare.

Inițial, Tudor Ion-Tudoran și-a recunoscut culpa și a fost de acord să încheie înțelegerea amiabilă. A telefonat însă acasă, anunțând tatăl de accident. Iar lucrurile s-au schimbat la 180 de grade.

WhatsApp Image 2022 02 04 at 14.30.39 1

Intră în scenă judecătorul Tudoran cu tot cu legitimație

Judecătorul se deplasează la fața locului pentru a-și susține fiul. Merge cu acesta la Secția de Poliție pentru a asista la actele procedurale.

Deși nicio prevedere legală nu îi permitea să intervină în ancheta polițiștilor de la Rutieră, Corneliu Bogdan Ion-Tudoran a încercat să îi intimideze pe aceștia invocând calitatea sa de judecător în materie penală la Curtea de Apel București.

După cum a declarat un martor prezent, magistratul a început să țipe la polițiști, cerându-le să asiste, căci este magistrat, la întocmirea procesului verbal de constatare a accidentului. Pentru a-i impresiona pe polițiști, Ion-Tudoran a mers până într-acolo încât și-a scos chiar legitimația de judecător și a fluturat-o prin sediu.

Fără a fi impresionați de traficul de influență și abuzul funcției, polițiștii l-au invitat pe judecător să părăsească sediul, întrucât fiul său implicat în accident este major, iar prevederile legale îi permit doar să îl asiste, ca membru de familie, la un eventual proces în instanțele de judecată.

WhatsApp Image 2022 02 04 at 14.30.38 6

Martor surprins de tupeul afilat de judecătorul Tudoran

Șocați de agresiune verbală și tupeul judecătorului, polițiștii de la Rutieră s-au văzut nevoiți atunci să cheme o altă persoană, Miu Florin Mihai, ce se afla în sediul Biroului Accidente Ușoare să constate, ca martor, tot acest abuz de funcție.
În data de 23.05.2016, în jurul orei 19.30, aflându-mă în Biroul Accidente Ușoare Sector 1, am fost invitat în interior de un polițist pentru a asista la discuția dintre acesta și un cetățean. Am surprins faptul că un domn în vârstă de aproximativ 55 de ani exclama faptul că nu este lăsat să asiste la discuția dintre polițist și conducătorul auto în calitate de părinte” povestește martorul Mihai Miu.

Acesta (nr. judecătorul Tudoran) a scos o legitimație și a afirmat că este judecător și are dreptul să asiste la soluționarea accidentului în calitate de martor. Între timp a apărut și un avocat care a completat o împuternicire. În biroul accidente ușoare au fost prezenți atât avocatul, cât și tatăl conducătorului auto. Domnul care s-a prezentat ca fiind părintele conducătorului auto implicat în accident a avut o atitudine agresivă, cu un tot ridicat, deranjant pentru toți cei aflați în birou.” continuă Mihai Florin Miu în declarația olografă.

Avocatul inculpat se alătură șaradei

La circul de la secția de poliție s-a alăturat și Alexandru Ion Tudoran. Celălalt fiu al judecătorului a completat pe loc o delegație de reprezentare avocațială prin care fratele său implicat în accident, Tudor, îl angaja să îl reprezinte ca avocat la întocmirea procesului verbal de la Accidente Ușoare.

WhatsApp Image 2022 02 04 at 14.30.38 5

Dincolo de enormitatea juridică a situației hârtia „avocatului” ridică și alte semne de întrebare. Alexandru Ion Tudoran este anchetat de mai multe parchete din țară pentru că și-ar fi însușit în fals calitatea de avocat.

Într-un final, „avocatul” care nu era înregistrat la Baroul București, dar emitea delegații în baza unei așa zise acreditări din Spania, este lăsat să participe la întocmirea fișei de accident. Concluzia poliției este clară: Tudor Ion Tudoran era vinovat.

Și-au chemat vecinul pe post de martor în proces

Judecătorul și copiii săi au continuat disputa. Pentru a scăpa de plata despăgubirilor ei au mers în instanță. La Judecătoria Sectorului 1 s-a cerut anularea procesului verbal de contravenție. Tudoranii au solicitat și plata unor despăgubiri de 25.000 de lei de la victima lui Tudor.

În dosarul nr. 25679/299/2016, în fața instanței, Tudor Ion-Tudoran l-a chemat ca martor pe vecinul său, Theodor Danaricu. Acesta a declarat că trecea întâmplător pe trotuar fix în momentul accidentului, însă nu s-a oprit, deși și-a recunoscut vecinul.

Abia după două zile l-ar fi abordat pe fiul judecătorului, întrebându-l de starea Jeep-ului. Mincinile lui Danaricu în instanță nu au fost însă crezute, fiind singurul martor ce contrazicea până și fotografiile făcute la fața locului.

S-a facturat singur pentru a solicita daune

Tudor Ion Tudoran s-a dus în fața instanței cu o factură de peste 10.000 de lei pentru a justifica o parte din daune. Factura era emisă de ALG Inc Assist SRL, iar plata era făcută în numerar după cum reiese din chitanța depusă la dosar.

WhatsApp Image 2022 02 04 at 14.30.39

Victima accidentului a sesizat însă faptul că factura era emisă de o firmă la care Tudor Ion Tudoran era asociat. Mai mult, plata de peste 10.000 de lei nu putea să fie efectuată în numerar conform normelor legale.

WhatsApp Image 2022 02 04 at 14.30.38

În scopul obținerii sumei de 10.410 lei reclamantul a depus la dosarul cauzei documente false, întocmite special pentru a justifica așa-zisul prejudiciu. Astfel, pentru justificarea așa-zisului prejudiciu, reclamantul a depus FF nr. 12/8.06.2016 în valoare de 10.410 lei, Devizul comandă piese / 8.06.2016 și Chitanța nr. 5/08.06.2016 emise de ALG Inc Assist SRL. Din studiul documentelor rezultă că societatea ar fi încasat în numerar de la reclamant suma de 10.410 lei, deși conform dispozițiilor Legii nr. 70/2015 pentru întărirea disciplinei financiare privind operațiunile de încasări și plăți în numerar plafonul maxim de încasare pentru plăți în numerar este de 10.000 de lei.” povestește victima.

WhatsApp Image 2022 02 04 at 14.30.38 1

Întrucât mi s-a părut ciudată această așa-zisă plată și încasare în numerar am făcut verificări la ONRC și am constatat cu stupoare că reclamantul Ion-Tudoran Tudor este asociat și deține 10% din ALG Inc Assist SRL” care a susținut în fața instanței de judecată că „societatea la care este asociat reclamantul a emis facturi și chitanțe fictive, cu încălcarea dispozițiilor legale în materie fiscală”.

Instanța „urechează” comportamentul avut de judecătorul Tudoran

În ceea ce privește susținerile petentului referitor nelegalitatea procesului verbal pentru întocmirea acestuia cu nerespectarea dreptului la apărare pentru că nu i s-ar fi permis tatălui magistrat (Corneliu Bogdan Ion-Tudoran – n.r.) să asiste în baza art. 10 din Legea 303/2004 și a avocatului să participe activ la audierea martorilor, instanța le va respinge ca neîntemeiate” se arată în motivarea deciziei.

Judecătorii au constatat că Tudor Ion Tudoran este major și nu trebuia audiat în prezența părinților. „În ceea ce privește calitatea de magistrat al tatălui petentului, art.10 din Legea 303/2004 se referă la posibilitatea magistratului de pleda în fața instanței. În ceea ce privește pe avocatul petentului, instanța constată că acesta a fost prezent la cercetarea la fața locului și la audierea martorilor, iar eventuala imposibilitate de a adresa întrebări martorilor în fața agentului constatator, instanța apreciază că nu este de natură să ducă la afectarea dreptului petentului la apărare, în substanță sa, câtă vreme aceste întrebări au fost adresate de avocatul petentului în fața instanței nu numai martorilor, cât și intervenientului (cealaltă persoană implicată în accident)” subliniază judecătorii de la Sectorul 1 a căror decizie a fost menținută și de magistrații de la Tribunalul București.

„Avocatul” Tudoran încearcă să scape de condamnare pentru că a profesat fără drept

Falsificator al unor documente pretins a fi emise de ceea ce s-a numit Baroul Bota, Alexandru Ion-Tudoran a dobândit în fals calitatea de avocat în Madrid. El nu are dreptul să practice dreptul în România.

Acest lucru a fost dezbătut și a devenit notoriu după ce mai multe parchete au sesizat fapta, iar o parte din clienți s-au adresat instanțelor de judecată.

parchet rudoran

Culmea este că, în timp ce era avocat în acest dosar al fratelui său la Judecătoria sectorului 1, Alexandru Ion-Tudoran a cerut o amânare deoarece avea pe rol o altă înfățișare, la Tribunalul Dâmbovița, unde cerea salariu mai mare pentru tatăl său, judecătorul Tudoran. Acum, el este inculpat exact pentru că a profesat fără drept ca avocat la Dâmbovița.

„Șoferul” Tudoran a încercat să inducă în eroare instanța

Acest simplu dosar rutier scoate la iveală și operațiunile de spălare de bani ale familiei Tudoran. Ridicând pretenții de 25.000 de lei, Tudor Ion-Tudoran a avut obligația de a achita o taxă de timbru în sumă de 655,5 lei.

A susținut că nu poate achita acești bani, cerând eșalonarea plății. Motivul a fost că nu are venituri: „Vă rugăm să rețineți că situația financiară nu îmi permite să achit această sumă. Totodată vă aduc la cunoștință că la acest moment nu sunt angajat și nici nu realizez alte venituri care să îmi permită achitarea taxei de timbru într-o singură tranșă”, solicita odrasla judecătorului, aducând în acest sens adeverințe de la ANAF ce atestau că în anii 2015 și 2016 nu a avut venituri impozabile.

WhatsApp Image 2022 02 04 at 14.30.38 3

Nimic rușinos în asta. Însă de unde a avut Tudor Ion-Tudoran suma de 100.000 de lire să cumpere apartamentul 31 din Complexul Izvorul Dorului din Sinaia? În vârstă de 36 de ani, acesta nu a muncit niciodată. Iar părinții săi, judecătorul Tudoran și Doina Ion-Tudoran, angajați la stat, nu au declarat vreo donație către el.

Join the Conversation

1 Comment

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *