Sorina Pintea supusă unor umilințe
Actualitate

Sorina Pintea a fost supusă unor umilințe, reclamă avocații ei. Ministrul de interne a cerut anchetă

Sorina Pintea a fost supusă unor umilințe marți seara, când a fost dusă la Policlinica Ministerului de interne cu cătușe la mâni iar la coborârea din mașină a fost împinsă de un subofițer. Cel puțin așa au reclamat avocații săi, din situația prezentată în imagini de televiziuni. Din această cauză, ministrul afacerilor interne Marcel Vela a cerut șefului Poliției Române să facă anchetă.

Presa a fost anunţată că Sorina Pintea va fi dusă la policlinică, astfel că zeci de reporteri erau prezenţi la intrarea în unitate medicală iar Sorina Pintea a fost pusă într-o lumină negativă, au afirmat apărătorii acesteia.

„Am dispus şefului Poliţiei Române să facă o verficare a modului în care s-a acţionat. Am dispus şi Direcţiei medicale să facă verificări cu privire la avizul medical, dacă toate au fost coordonate corect şi legal În funcţie de raportul Poliţiei Române, vă vom anunţa în timp util măsurile luate în acest caz”, a declarat miercuri Marcel Vela, potrivit Știri pe Surse.

Sorina Pintea suferă de o boală autoimună, iar printre simptime se numără şi o semipareză. Pintea a fost împinsă de un ofiţer de poliţie în momentul în care a coborât din maşina poliţiei şi a intrat în policlinică.

În aceeași ordine de idei, ministrul în exerciţiu al Sănătăţii, Victor Costache, cataloghează drept „regretabil” faptul că Sorina Pintea a fost scoasă în cătuşe din arestul central al Poliţiei Capitalei pentru a fi dusă la spital, Costache spunând că „poate ar trebui adaptate procedurile”.

Avocaţii Viorel Mocanu şi Alina Cojocaru solicită un răspuns urgent la opt întrebări despre situaţia „umilitoare şi periculoasă” din punct de vedere medical în care a fost pusă Sorina Pintea.

Tribunalul Bucureşti a decis, sâmbătă, arestarea preventivă pentru 30 de zile a fostului ministru al Sănătăţii, Sorina Pintea. Ea este acuzată că a luat de mită sumele de 10.000 de euro şi 120.000 lei, bani ce reprezintă un procent de 7% din valoarea unui contract derulat de Spitalul din Baia Mare, unde era manager. Decizia nu este definitivă.

Related posts

Marcel Vela trage un semnal de alarmă

Alina Angelescu

Marcel Vela – ministru nominalizat la interne

George Dumitrescu

Amenzi de 117 milioane de euro date pentru nerespectarea ordonanțelor militare. Marcel Vela vrea să folosească banii în sistemul de sănătate

Constantinescu Gabriel

Domnia interimatului în Poliție și Ministerul de Interne. Întreaga țară paralizată de numirile politice

Mircea Azar

DNA se apără în scandalul Sorina Pintea: Poliția a dus-o la spital în cătușe

Constantinescu Gabriel

Premierul Orban a cerut demiterea de urgență a Sorinei Pintea, după ce aceasta a revenit asupra demisiei

1 comment

Ludovic Orban crede că Pintea „nu poate fi apărată sub nici o formă” 6 martie 2020 at 12:57

[…] săi și familia au acuzat polițiștii că au permis ca Sorina Pintea să fie filmată cu cătușe la mâni într-o stare precară, iar Avocatul Poporului Renate Weber a cerut lămuriri șefului […]

Reply

Leave a Comment