Image default
Actualitate

Viorica Dăncilă a luat atitudine în favoarea fostei subordonate. „Acest comportament al organelor abilitate față de Sorina Pintea este inacceptabil”

Viorica Dăncilă a luat atitudine în cazul Sorinei Pintea, arestată pentru 30 de zile pentru infracțiuni de corupție. Dincolo de lege, are dreptul la compasiunea iar anchetatorii și polițiștii ar trebui să dea dovadă de omenie, consideră fostul premier al României.

Viorica Dăncilă a luat atitudine față de situația în care se află colega ei de partid recent suspendată din PSD, pe contul ei de Facebook. Fostul premier al României nu a comentat vinovăția sau nevinovăția Sorinei Pintea – ci a cerut doar să i se asigure condiții mai bune pentru a se trata de afecțiunea de care suferă, arată publicația Știri pe Surse.

“Pe lângă lege, trebuie să existe și omenie. Pentru că noi, ca societate, suntem datori cu omenie unii față de alții.

Sorina Pintea mi-a fost colegă în guvern și am apreciat-o ca profesionist și ca om. Și știu lovitura neașteptată pe care a primit-o anul trecut, printr-un diagnostic pe care l-a aflat în perioada în care era încă ministrul Sănătății. Boala ei e cât se poate de serioasă, iar suferința ei nu e mimată.

Instanța va stabili dacă Sorina Pintea e vinovată sau nu pentru acuzațiile care i se aduc. Dar dincolo de orice posibilă vinovăție, există dreptul la demnitate și dreptul la compasiune.

Cei care azi au în mână soarta ei trebuie să-i asigure – din omenie, nu din alt motiv – posibilitatea de a-și îngriji sănătatea în condiții mai bune. Acest lucru nu s-a întâmplat până acum, iar acest comportament al organelor abilitate față de Sorina Pintea este inacceptabil. Ea a fost pusă într-o situație umilitoare, degradantă, în condițiile în care e doar acuzată, nu și judecată sau condamnată”, este de părere Viorica Dăncilă.

Related posts

Diana Șoșoacă se înscrie în PSD? Ce spune Marcel Ciolacu

Andrada Ionescu

Sebastian Alexandru Lazarov

George Dumitrescu

Rareș Bogdan: Cel care cere înlocuirea unui ministru este premierul. Se bucură și de sprijinul PNL, și de sprijinul președintelui

Andrada Ionescu

Leave a Comment