Spitalul din Constanța care a ars ar putea fi redeschis peste o lună. Șapte oameni au murit în secția ATI mistuită de flăcări, pe 1 octombrie 2021. Redeschiderea Spitalului de Boli Infecțioase după renovarea secției este așteptată pentru luna decembrie 2021.

Situația Spitalului de Boli Infecțioase Constanța a fost discutată la Prefectura Constanța, în timpul unei ședințe a Comisiei de Dialog Social, condusă de prefectul județului, Silviu-Iulian Coşa, relatează B1TV.

Spitalul de Boli Infecțioase Constanța ar putea fi redeschis parțial în decembrie, după incendiul de acum o lună.

În prezent, 40 dintre angajații de la SBI Constanța sunt detașați în alte unități medicale din Constanța, pe o perioadă de trei luni. Totodată, alți 95 de angajați au fost detașați pentru o perioadă de 30 de zile, cu posibilitatea de prelungire.

„În ceea ce priveşte Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Constanţa, reprezentanţii Primăriei Constanţa estimează că, în luna decembrie, unitatea medicală ar putea fi redeschisă, cel puţin parţial.

De asemenea, aceştia au transmis că astăzi, 01.11.2021, a fost depus proiectul tehnic la ISU ‘Dobrogea’ Constanţa, urmând ca în cel mai scurt timp să fie eliberate avizele necesare. Concomitent, se lucrează la expertiza tehnică a clădirii, precum şi la refacerea circuitelor şi a instalaţiilor electrice, astfel încât clădirea să prezinte o siguranţă absolută în exploatare”, a declarat prefectul de Constanța, Silviu Coșa.

Incendiul de la Spitalul de Boli Infecțioase din Constanța a izbucnit în dimineața zilei de vineri, 1 octombrie 2021. În urma evenimentului tragic, șapte persoane au murit.

Flăcările au pornit în Secția de Terapie Intensivă. Toți pacienții internați în spital au fost evacuați și spitalizați în alte unități medicale din județul Constanța.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *