Starea de alertă va fi prelungită printr-o hotărâre de guvern
Actualitate

Starea de alertă va fi prelungită vineri prin hotărâre de guvern, spune Nelu Tătaru

Starea de alertă va fi prelungită printr-o hotărâre de guvern, a spus ministrul sănătății, Nelu Tătaru, care a explicat că discuțiile pe această temă vor avea loc vineri, în cadrul unei întâlniri a Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU). Ulterior, este prevăzută ședința de guvern în care este așteptată decizia, a explicat ministrul sănătății.

„Înaintea şedinţei de Guvern, fiindcă la şedinţa de Guvern va trebui să dăm şi o hotărâre de Guvern în sensul prelungirii stării de alertă, dacă ea este luată în calcul de CNSU şi domnul premier Ludovic Orban”, a spus Nelu Tătaru, joi la Academia Română, cu referire la momentul prelungirii stării de alertă.

Pe 15 iulie, Guvernul a prelungit starea de alertă, după ce reprezentanţii Executivului anunţaseră că nu vor fi noi restricţii, dar nici noi măsuri de relaxare.

În acest moment este în vigoare obligația purtării măştii în spaţiile închise, magazine, mijloace de transport în comun şi la locul de muncă, dar se menţin şi restricţiile privind restaurantele în spaţii închise, organizarea de mitinguri şi unele evenimente.

Starea de alertă va fi prelungită printr-o hotărâre de guvern. Recent, Ludovic Orban spusese că are în vedere prelungirea stării de alertă, dar fără aplicarea de restricții suplimentare.

„Orice decizie de acest gen va ține seama de contextul epidemiologic. Pe baza datelor pe care le avem până astăzi, dacă nu apar ameliorări, reduceri semnificative, cel mai probabil vom prelungi starea de alertă”, spunea Ludovic Orban.

Șeful Guvernului a mai spus că vor fi analizate reluarea unor activități, dar că decizia va fi luată pe baza recomandărilor specialiștilor.

Cu toate acestea, Orban a mai spus că liberalii nu își mai doresc impunerea de restricții către populație. „Nu mai analizăm nicio restricție și nu ne dorim impunerea niciunei alte restricții”, a adăugat premierul.

Related posts

O relaxare a măsurilor anti coronavirus, nu mai devreme de jumătatea lui mai. Argumentele ministrului Nelu Tătaru

Lucian Bode are Covid-19. Este al doilea membru al Guvernului infectat cu coronavirus

Andrada Ionescu

Ce spune Nelu Tătaru despre revenirea la starea de urgență, la un bilanț de 2.343 de infectări zilnice

Constantinescu Gabriel

Aglomerația dintre Florii și Paște ar putea genera un val de infectări cu coronavirus. Ce spune infecționistul Adrian Marinescu

Constantinescu Gabriel

Parlamentul European închis din cauza coronavirusului. Rareș Bogdan a explicat ce se întâmplă acolo

Grupa sanguină care determină imunitate parțială la coronavirus. A funcționat în cazul SARS

Constantinescu Gabriel

1 comment

Nelu Tătaru a atras atenția asupra unei intervenții a Avocatului Poporului 18 august 2020 at 9:31

[…] Nelu Tătaru a atras atenția asupra unei noi intervenții a Avocatului Poporului și Curții Constituționale. „Dacă mai intervine o dată Avocatul Poporului sau CCR, să ne ia pârghiile necesare în cazul unei boli transmisibile…neavând aceste pârghii, nu avem controlul de transmitere în comunitate. De pe 3 pe 21 iulie, am avut trei săptămâni în care aproape 5.000 de pacienți pozitivi au rămas liberi. Dacă nu vom avea nicio pârghie și nu s-ar putea face nimic, am putea ajunge la 2.800 de cazuri pe zi”, a spus ministrul Sănătății, la Realitatea Plus, citat de PsNews. […]

Reply

Leave a Comment