Starea de alertă va fi prelungită printr-o hotărâre de guvern
Starea de alertă va fi prelungită printr-o hotărâre de guvern

Starea de alertă va fi prelungită printr-o hotărâre de guvern, a spus ministrul sănătății, Nelu Tătaru, care a explicat că discuțiile pe această temă vor avea loc vineri, în cadrul unei întâlniri a Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU). Ulterior, este prevăzută ședința de guvern în care este așteptată decizia, a explicat ministrul sănătății.

„Înaintea şedinţei de Guvern, fiindcă la şedinţa de Guvern va trebui să dăm şi o hotărâre de Guvern în sensul prelungirii stării de alertă, dacă ea este luată în calcul de CNSU şi domnul premier Ludovic Orban”, a spus Nelu Tătaru, joi la Academia Română, cu referire la momentul prelungirii stării de alertă.

Pe 15 iulie, Guvernul a prelungit starea de alertă, după ce reprezentanţii Executivului anunţaseră că nu vor fi noi restricţii, dar nici noi măsuri de relaxare.

În acest moment este în vigoare obligația purtării măştii în spaţiile închise, magazine, mijloace de transport în comun şi la locul de muncă, dar se menţin şi restricţiile privind restaurantele în spaţii închise, organizarea de mitinguri şi unele evenimente.

Starea de alertă va fi prelungită printr-o hotărâre de guvern. Recent, Ludovic Orban spusese că are în vedere prelungirea stării de alertă, dar fără aplicarea de restricții suplimentare.

„Orice decizie de acest gen va ține seama de contextul epidemiologic. Pe baza datelor pe care le avem până astăzi, dacă nu apar ameliorări, reduceri semnificative, cel mai probabil vom prelungi starea de alertă”, spunea Ludovic Orban.

Șeful Guvernului a mai spus că vor fi analizate reluarea unor activități, dar că decizia va fi luată pe baza recomandărilor specialiștilor.

Cu toate acestea, Orban a mai spus că liberalii nu își mai doresc impunerea de restricții către populație. „Nu mai analizăm nicio restricție și nu ne dorim impunerea niciunei alte restricții”, a adăugat premierul.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *