Image default
Actualitate

PSD s-a decis, votează „o stare de tranziție spre normalitate” de 15 zile. Marcel Ciolacu va legifera redeschiderea bisericilor

Starea de alertă va fi votată de către PSD, dar nu în forma cerută de Guvern. Executivul vrea prelungirea cu o lună, în timp ce formațiunea condusă de Marcel Ciolacu oferă doar 15 zile, și nu se va mai numi starea de alertă ci „o stare de tranziție spre normalitate”.

Ciolacu a spus că PSD va vota în Parlament ”tot ce ţine de sănătatea Românilor”, dar nu susține achiziţiile directe. Liderul PSD a precizat că va modifica Hotărârea de Guvern în Parlament şi va introduce și deschiderea bisericilor.

„Aşteptăm să vedem cum este propunerea Guvernului şi cum atrată acest HG. Am luat o decizie – tot ce ţine de sănătatea Românilor va fi votat de PSD. Exclus să votămîn continuare achiziţii directe care au fost în aceste trei luni de zile şi care au ajutat pe unii să se îmbogăţească”, a declarat Marcel Ciolacu. potrivit PsNews.

Potrivit unor surse din interiorul PSD, în modificarea ordonanței care va fi emise de Guvern, Parlamentul va preciza că vor fi interzise achizițiile directe. De asemenea, se vor deschide spitalele pentru bolnavii cronici și se vor redeschide bisericile pentru slujbe în interior. În ce priveşte redeschiderea restaurantelor, PSD va mai analiza măsurile de protecţie sanitară.

Dacă Guvernul va adopta în ședința de marți Hotărârea privind prelungirea stării de alertă, plenul în care va fi dezbătut și votat documentul va fi programat până la finalul săptămânii.

Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, spunea luni, înaintea ședinței CEx, referindu-se la hotărârea privind prelungirea stării de alertă, că parlamentarii social-democraţi vor vota tot ce ţine de sănătatea românilor. „Vom aduce nişte modificări. Tot ce ţine de sănătatea românilor o să votăm. În rest, exclus. Propunerea colegilor a fost pentru 15 zile de prelungire a stării de alertă, dar să vedem, după CExN. Eu, personal, înclin către 15 zile”, a afirmat Ciolacu.

Related posts

PNL, despre demisia lui Marcel Ciolacu din Parlament: Un „artificiu de impostură în campania electorală”

Andrada Ionescu

Medicii de familie, chemați la anchete epidemiologice și evaluarea persoanelor infectate la domiciliu

Constantinescu Gabriel

Tăriceanu îi sugerează lui Orban să amâne începerea școlilor

Alina Angelescu

Leave a Comment