Starea de urgență sanitară a fost decretată de Letonia
Starea de urgență sanitară a fost decretată de Letonia

Starea de urgență sanitară a fost decretată de Letonia din cauza creșterii bruște a numărului de cazuri de coronavirus. Toți angajații din sectorul public au obligația să fie vaccinați până pe 15 noiembrie.

Rata de vaccinare anti-Covid în Letonia rămâne una dintre cele mai scăzute din Uniunea Europeană, iar iar numărul zilnic al infectărilor a depăşit deja pragul de 1.000 de persoane în această ţară cu 1,9 milioane de locuitori, relatează Digi24.

Masca sanitară devine obligatorie în toate clădirile deschise pentru public şi toţi angajaţii din sectorul public vor trebui să fie vaccinaţi până pe 15 noiembrie.

Starea de urgență sanitară, în Letonia. Persoanele nevaccinate nu vor fi autorizate să cumpere alimente şi alte articole de strictă necesitate decât din magazine special desemnate şi doar magazinele considerate esenţiale vor fi autorizate să rămână deschise în weekenduri.

Toţi rezidenţii sunt încurajaţi să lucreze în regim de telemuncă, atunci când acest lucru este posibil a decis guvernul leton.

Vă cer să nu vă reuniţi, să nu mergeţi în vizite şi să vă limitaţi contactele sociale”, a scris prim-ministrul leton Krisjans Karins (foto, n.r.) pe Twitter.

Spitalele din Letonia sunt deja copleşite de numărul mare al pacienţilor diagnosticaţi cu COVID-19.

Suntem obligaţi să refuzăm alţi pacienţi care au diagnostice fără riscuri pentru viaţă. Echipele de urgenţe medicale nici măcar nu mai pot să răspundă la toate apelurile telefonice”, a declarat Karlis Racenis, preşedintele unei asociaţii a tinerilor medici letoni.

Doar 48% dintre locuitorii din Letonia sunt în prezent vaccinaţi cu schemă completă împotriva COVID-19, ceea ce reprezintă una dintre cele mai scăzute rate de vaccinare din Uniunea Europeană după cele din Bulgaria, România şi Croaţia.

Join the Conversation

1 Comment

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *