Marcel Ciolacu și Florin Cîțu au avut miercuri seara o întâlnire neoficială la care au mai participat și prim-vicepreședintele PSD Sorin Grindeanu și secretarul general al PNL Dan Vîlceanu, susțin surse politice. Oficial, echipele de negociere ale celor două partide se vor întâlni joi, în jurul orei 16:00, la Parlament.

Surse politice susțin pentru Digi 24 că la întâlnirea dintre liderii celor două partide Marcel Ciolacu și Sorin Grindeanu i-au transmis lui Florin Cîțu că PSD vrea funcția de premier și jumătate din ministere pentru intrarea la guvernare. De asemenea, au solicitat un set de 100 de măsuri care să fie preluate în programul de guvernare.

Președintele PNL Florin Cîțu ar fi plecat „dezamăgit” de la întâlnire când a aflat pretențiile social democraților, susțin surse politice. Marcel Ciolacu a declarat și public că PSD vrea funcția de premier într-un posibil viitor guvern. „Nu au nimic de pierdut și vor cere cât mai mult”, spun surse apropiate negocierilor.

Întâlnirea oficială dintre cele două delegații va avea loc joi, la Parlament. Cu o zi în urmă, liderii PNL și USR au discutat despre refacerea Coaliției. „Sunt șanse mari”, a declarat Florin Cîțu la finalul discuțiilor.

Florin Cîțu ar fi dat de înțeles că își dorește să fie din nou premier, la negocierile cu USR. Acesta le-a transmis în debutul discuției că președintele PNL trebuie să fie și premier. „Am zis să nu intrăm în asta pentru că ne blocăm”, spun surse din USR.

Negocierile pentru formarea unei majorități parlamentare s-ar putea întinde până săptămâna viitoare. După primele discuții cu USR și PSD delegația PNL trebuie să transmită partidului concluziile discuțiilor pentru a lua o decizie în legătură cu viitoarea coaliție de guvernare.

Partidul este împărțit în două tabere: Florin Cîțu și Dan Vîlceanu s-au poziționat pentru o alianță cu USR, iar vicepreședinții pentru intrarea la guvernare alături de PSD. Această variantă ar fi susținută și de Emil Boc.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *