Starea pacienților transferați după incendiul de la Matei Balș
Starea pacienților transferați după incendiul de la Matei Balș

Starea pacienților transferați după incendiul de la Matei Balș va fi comunicată rudelor la telefon. Două linii telefonice speciale vor fi create, a anunțat Departamentul pentru situații de Urgență. Zeci de persoane s-au strâns în fața Institutului Matei Balș. Vineri dimineață, la câteva ore de la lichidarea incendiului în care au murit cinci persoane.

120 de persoane sunt transferate în alte pavilioane și către alte patru spitale din Capitală, și vor fi făcute liste pentru ca familiile să știe de soarta lor. Un jandarm a ieșit la poarta Institutului pentru a le spune oamenilor despre întocmirea listelor, transmite Digi24.

O femeie al cărei tată era internat chiar în pavilionul care a ars a spus că a sunat la mai multe spitale pentru a afla dacă pacientul a fost transferat acolo.

Un alt bărbat a declarat pentru Digi24 că a aflat despre incendiu de la știri și că încă nu știe nimic despre soarta persoanei din familia sa care era internată la Matei Balș. „Am aflat de la știri despre incendiu”, a spus el.

Alte rude au povestit că au reușit să ia legătura cu cei dragi chiar în momentul în care pompierii interveneau pentru stingerea incendiului.

DSU a anunțat că vor fi create două linii telefonice la care aparținătorii vor putea suna pentru a afla informații despre rudele lor și starea pacienților transferați.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *