Infectarea cu noua tulpină
Infectarea cu noua tulpină

Infectarea cu noua tulpină de coronavirus din Marea Britanie nu are aceleași simptome față de forma clasică a coronavirusului. O parte din acestea sunt mai pregnante și așa se poate bănui că o persoană are această variantă nouă de COVID, pentru că rezultatul clar se obține numai prin secvențiere genetică.

Tusea, oboseala, durerile în gât și durerile musculare pot fi mai frecvente la persoanele care au teste pozitive pentru noua variantă de coronavirus din Marea Britanie, potrivit unui studiu al Office for National Statistics (ONS) din Anglia.

Constatările ONS se bazează pe analizele pozitive dintr-un eșantion aleatoriu de 6.000 de persoane din Anglia, transmit, BBC News preluat de Știrile Kanal D

Pierderea gustului și a mirosului sunt simptome mai puțin probabil să le afecteze pe cei cu noua formă a virusului, de proveniență britanică.

Infectarea cu noua tulpină de coronavirus din Marea Britanie. Totuși, pierderea de gust și miros nu lipsește cu totul din topul celor mai frecvente trei simptome principale ale virusului. Site-ul NHS enumeră simptomele la care trebuie să fii atent: o temperatură ridicată, o tuse persistentă și pierderea sau schimbarea simțului mirosului sau gustului.

Majoritatea persoanelor infectate cu noua tulpină de coronavirus dezvoltă cel puțin unul dintre aceste simptome. Noua variantă, care a fost văzută pentru prima dată în Kent în septembrie, se răspândește mai ușor decât forma anterioară a virusului și a ajuns și în alte 70 de țări.

Anumite rapoarte arată că virusul mutant ar putea fi chiar mai mortal decât alte variante, deși datele nu sunt încă suficient de clare pentru a spune asta cu certitudine. Alte două variante ale virusului – una din Africa de Sud și alta din Brazilia – sunt prezente în mai multe țări din lume.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *