Cauza incendiului de la Matei Balș de vineri dimineață primele ipoteze
Cauza incendiului de la Matei Balș de vineri dimineață primele ipoteze

Cauza incendiului de la Matei Balș. Incendiul produs vineri dimineață la Institutul Național de Boli Infecțioase Matei Balș din Capitală, ar fi pornit de la o sursă electrică, după primele informații din ancheta pompierilor.

În incendiul produs vineri dimineață în jurul orei 5 au murit cinci persoane. Martorii susțin că flacăra a fost atât de mare încât s-au spart toate ferestrele și s-a distrus totul în saloane.

Cauza incendiului de la Matei Balș. Mai exact, incendiul de la Institutul Matei Balș ar fi izbucnit din cauza unui reșou dar aceasta e doar o ipoteză. Anchetatorii fac cercetări la fața locului pentru a stabili cauza exactă

Martorii au declarat că flăcările au fost atât de mari, încât este posibil să se fi format chiar și o deflagrație. Fiind vorba despre mulți pacienți COVID, cantitatea de oxigen din interior era mare și nu este exclus ca flăcările să fi fost alimentate de acest aspect, relatează B1TV.

Cu toate acestea, prefectul Capitalei, Traian Berbeceanu, a declarat că „din fericire” sistemul antiincendiu a funcționat, și s-a oprit automat alimentarea cu energie electrică și oxigen, căci altfel ar fi existat și mai multe victime.

Adrian Streinu-Cercel, actualmente senator PSD și fost manager al Institutului Matei Balș, a precizat că la momentul izbucnirii incendiului pacienții erau conectați la masca de oxigen, iar starea lor era medie spre severă. Pe lângă cele patru persoane decedate, alte peste 100 au fost evacuate, iar la fața locului au intervenit nu mai puțin de 24 de autospeciale. Clădirea, spune Streinu-Cercel, era veche din 1953, însă fusese refăcută din toate punctele de vedere. Ea fusese renovată recent, spune și ministrul Sănătății.

„Au fost trei persoane care au decedat atunci, în incendiu, și o persoană resuscitată care, din păcate, nu a supraviețuit. Asigur pe toată lumea că vom ajuta aceste familii. Ceilalți pacienți au fost transferați. Unii sunt încă la ATI la «Balș», patru după informațiile mele, ceilalți sunt transferați la patru spitale. Starea lor nu pare să se fi deteriorat. Era o clădire cu pacienți COVID-19 care a trebuit evacuată. Din discuțiile pe care le-am avut, intervenția a fost rapidă. Nu e nimic de reproșat acolo. Trebuie să vedem cauzele. Vorbim de o clădire veche, dar care fusese recent renovată. «Matei Balș» e una din instituțiile de sănătate care a fost bine finanțată în ultimii ani, atât din buget, cât și din alte surse. Știu că a fost aviz, el se dă înainte de a se face lucrări într-o clădire. Aștept rezultatele anchetei. Aștept rapoartele”, a declarat Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății.

Ulterior, autoritățile au anunțat și decesul celei de-a cincea persoane.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *