Audierile continuă şi apar stenograme ale discuţiilor dintre membrii reţelei din dosarul măştilor. Îşi făcuseră un grup de Whatsapp pe care au discutat toate detaliile afacerii şi au împărţit între ei fiecare bănuţ. Potrivit procurorilor, aceaste discuţii ar fi dovada că toţi ştiau în ce sunt implicaţi, scrie Antena 3 CNN.

Victor Piţurcă a făcut spectacol în faţa secţiei de poliţie unde a venit să dea cu subsemnatul, fiind sub control judiciar. Acesta susţine că nici el, nici fiul său, nu au vândut vreodată vreo mască şi că nu are nicio emoţie în privinţa acuzaţiilor care i se aduc.

Oficial, bazele afacerii ilegale au fost puse pe 10 aprilie 2020. Atunci, la sediul Romarm, a avut loc o primă întâlnire între şeful instituţiei, Gabriel Ţuţu şi Victor Piţurcă. La discuţii a participat, spun procurorii, şi prietenul lor comun Andrei Alexandru Hudea, dar şi fiul lui Piţurcă, prin firma căruia urmau să fie făcute tranzacţiile.

În peisaj a apărut apoi şi Ionel Neacşu. Contractul de furnizare a măştilor medicale a fost încheiat între firma deţinută de tatăl său şi Ministerul Apărării Naţionale

Până la furnizare, a fost nevoie de importarea lor din China. Aici a intrat pe fir o societate italiană controlată de fraţii Barsanti. Întâlnirea de pe 10 aprilie, a fost stabilită cu 3 zile înainte.

Stenogramele din referatul procurorilor DNA arată că atunci, Andrei Hudea, care pare să fie firul de legătură între toţi cei implicaţi, a avut o discuţie în contradictoriu cu Riccardo Barsanti legată de modul în care va fi împărţit profitul.

 

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *