AUR l-ar fi abordat pe guvernatorul BNR, Mugur Isărescu
AUR l-ar fi abordat pe guvernatorul BNR, Mugur Isărescu

AUR l-ar fi abordat pe guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, pentru o eventuală candidatură la prezidențiale din partea partidului. Informația provine de la mai multe surse politice, dar liderul formațiunii, George Simion, nu a confirmat-o dar nici nu a infirmat-o.

George Simion, liderul AUR, a declarat că nu poate confirma sau infirma această informație, dar a spus că AUR va veni cu acel candidat pe care românii îl doresc președinte, transmite B1TV.

Nu pot să confirm sau să infirm această informație. AUR va veni cu acel candidat pe care românii îl doresc președinte și vă asigur că al nostru candidat va câștiga în disputa din turul 2 cu candidatul PSD/Marcel Ciolacu”, a declarat Simion.

Mugur Isărescu (74 de ani), este la conducerea BNR din 1990. Mandatul său va expira în octombrie 2024.

Întrebat în aprilie dacă mai doreşte un mandat de guvernator al BNR, Isărescu nu a exclus această variantă.

Guvernatorul a precizat la vremea respectivă că Parlamentul hotărăşte dacă va mai avea un nou mandat în fruntea acestei instituţii şi a menţionat că până anul viitor, când se va întâmpla acest lucru, trebuie depăşit momentul actual, despre care a afirmat că nu este unul uşor.

Mugur Isărescu a fost candidatul CDR la alegerile prezidențiale din 2000, când Ion Iliescu (PSD) și Corneliu Vadim Tudor (PRM) s-au calificat în turul al doilea. Mugur Isărescu s-a plasat pe locul 4, obținând 9, 5% iar Theodor Stolojan, candidatul PNL, 11, 7%.

O candidatură a lui Mugur Isărescu la prezidențiale ar fi o surpriză majoră, dar nu ar fi imposibilă. Isărescu este un politician cu o experiență vastă și este cunoscut pentru pozițiile sale conservatoare.

Dacă AUR ar reuși să-l convingă pe Isărescu să candideze, acesta ar putea reprezenta o amenințare pentru candidații principali, Klaus Iohannis și Marcel Ciolacu.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *