eduard carol novak

Eduard Novak, 46 de ani, ministrul UDMR al sportului va pleca din guvern, potrivit unor surse politice citate de Antena 3. Novak este unul dintre cei trei miniştri pe care premierul Nicolae Ciucă a decis să-i remanieze în urma evaluărilor făcute. Până la momentul redactării acestei știri, ministerul de resort și Novak nu au transmis nicio reacție.

Premierul Nicolae Ciucă a făcut o evaluare a membrilor guvernului, iar Novak se află pe lista celor care vor fi înlocuiți, transmit surse politice. UDMR, partidul care l-a susținut pentru numirea în funcție, este dispus să renunțe la sprijinul pentru ciclistul paralimpic devenit om politic.

Ultimul „șoc” produs de politician a fost ordinul care a impus echipelor sportive să aibă un lot format în proporție de 40% din români, lucru care ar fi dat peste cap situația multor cluburi, mai ales în fotbal, potrivit Antena 3.

De asemenea, în momentul în care David Popovici și Robert Glință au revenit în țară după Campionatele Mondiale de Natație de la Budapesta, toată atenția demnitarului s-a îndreptat către dublul campion mondial, însă a uitat complet de prezența celuilalt sportiv român, pe care nu l-a menționat în discursul său de la aeroport. În iunie, mesajul de felicitare pentru titlul mondial al înotătorului David Popovici a fost postat pe Facebook-ul său atât în limba română, cât și în limba maghiară. Însă cele două variante diferă, traducerea „Toate inimile României au bătut azi în pieptul lui și i-au dat putere!” devenind în maghiară ”Toate gândurile noastre i-au dat putere azi!”. Demnitrul a declarat atunci că „nu eu postez, nu eu traduc. Probabil cine a tradus a crezut că sună mai bine așa. Vă rog, nu mai speculați, că nu are sens”.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *