gabriela firea
gabriela firea

Fostul primar al Capitalei și senatorul PSD Gabriela Firea ar vrea să candideze la funcția de președinte al Partidului Social Democrat.

O decizie în acest sens ar putea fi luată la Consiliul Național PSD, care ar putea avea loc luna viitoare. Pe surse, am aflat că Gabriela Firea este singurul candidat oficial anunțat în momentul dat.

De asemenea, premierul Marcel Ciolacu, actual președinte al PSD, nu pare deloc deranjat de candidatura Gabrielei Firea, potrivit unor surse guvernamentale.

Zilele trecute, Gabriela Firea declara într-un interviu că rămâne „candidatul la candidatura” pentru funcția de edil al Bucureștiului.

În ceea ce privește motivele pentru care se întârzie anunțarea candidatului, Firea a spus, într-un interviu la B1Tv, că „probabil, se fac analize, încă”.

Probabil că încă se fac anumite analize, evaluări, ceea ce nu este rău. Ceea ce am adus eu în discuție este faptul că în cazul scenariului mai mult decât probabil de cuplare a alegerilor locale cu europarlamentare, timpul este foarte scurt și vom avea un start incert, dacă se amână luarea unei decizii, pentru că vom avea un dezavantaj față de ceilalți competitori. În cazul în care funcția de primar general este inclusă în cadrul unei negocieri mai ample care vizează președinția, guvernarea, Senatul, Camera Deputaților etc, nu este nimic rău nici în acest lucru și eu accept, noi ceilalți colegi suntem de acord și sunt convinsă că vor înțelege și cetățenii.

Gabriela Firea s-a gândit să propună un moratoriu prin care candidatul la PMB să nu aspire la funcția de șef al formațiunii.

„Eu sunt dispusă să propun și să susțin orice moratoriu al candidatului devenit câștigător la Primăria Capitalei, moratoriu în interiorul partidului, prin care acel candidat câștigător își asumă să nu aibă niciun fel de pretenții politice în sensul preluării formațiunii politice”, a afirmat Gabriela Firea.

 

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *