Susținătorii lui Cîțu nu îl cred pe acesta în stare să conducă partidul liberal, dar acționează în virtutea altor interese, consideră contracandidatul său, Ludovic Orban. Acesta a pornit atacul împotriva lui Cîțu în cadrul alegerilor de la organizația PNL Vrancea.

Nu m-am așteptat ca Florin Cîțu să candideze la președinția PNL. Dimpotrivă, toate discuțiile avute cu el nu puteau să mă conducă la această discuție.

Nu m-am așteptat ca oameni care au fost în conducerea PNL și au încercat să își pună cununa de lauri la fiecare victorie a PNL să spună că președintele nu a avut niciun rol, că președintele nu e bun. Eu le-am spus: dacă eu nu mai sunt bun, nici voi nu mai sunt buni. Dacă voi sunteți buni, și eu sunt bun.

Mulți din cei care își clamează susținerea pentru Cîțu nu îl consideră capabil să conducă partidul. O fac din cu totul alte motive decât din dorința de a face bine PNL. Eu cred că noi trebuie să rămânem așa cum ne-au perceput: liberalii sunt oameni de onoare. Sunt oameni de cuvânt. Liberalii sunt oameni care nu-și schimbă opiniile de la o zi la alta”, a spus Ludovic Orban.

 

Liderul liberalilor a acuzat că forțe externe încearcă o capturare a partidului prin folosirea de ”instrumente nedemocratice, care sucesc mâinile la spate, care arată pisica, care umblă la scheletele din dulap ale unora și altora”, relatează PSNews.

Susținătorii lui Cîțu. Președintele PNL a vorbit despre ”trădarea intereselor fundamentale ale țării” de către cei care încearcă să câștige șefia PNL prin instalarea lui Florin Cîțu în fruntea partidului. ”Le atrag atenția celor din exteriorul PNL care își bagă coada, de două luni, în democrația internă, care folosesc instrumente nedemocratice, care sucesc mâinile la spate, care arată pisica, care umblă la scheletele din dulap ale unora și altora, că nu cedez.

Exact ca la Mărășești, Mărăști și Oituz. Indiferent câți vor fi în jurul meu, voi da bătălia până la capăt. Și voi da bătălia cu toată forța pe care o am, voi da bătălia pentru PNL, voi da bătălia pentru România! Îmi doresc un PNL liber, cu oameni pe propriile picioare, care decid conform propriilor conștiințe și conform propriei evaluări și discernământ.

Îmi doresc un PNL în slujba României, care să nu trădeze niciodată interesele fundamentale ale țării pe care o iubim, îmi doresc un PNL care să aibă forța și curajul să ia toate deciziile să ducă România spre destinul pe care îl merită, printre cele mai puternice țări din Europa! Așa să îmi ajute Dumnezeu”, a declarat Ludovic Orban.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.