Târgul de Crăciun de la Cluj ar putea fi anulat, la fel ca și evenimentele
Târgul de Crăciun de la Cluj ar putea fi anulat, la fel ca și evenimentele

Târgul de Crăciun de la Cluj ar putea fi anulat, la fel ca și evenimentele similare din București și Sibiu. O decizie oficială în acest sens nu a fost luată pentru moment, fiind amânată după 15 noiembrie. Potrivit primarului din Cluj, Emil Boc, dacă Târgul de Crăciun din Cluj va avea loc, va fi mult mai restrâns ca în anii anteriori.

Primarul Emil Boc a explicat că, în funcție de evoluția pandemiei de SARS-CoV-2 și de măsurile care vor fi stabilite de Comitetul Național pentru Situații de Urgență, autoritățile centrale trebuie să stabilească dacă pot fi organizate și în ce condiții se pot desfășura acest tip de evenimente.

Dacă Târgul de Crăciun va avea totuși loc, cu siguranță nu va avea anvergura celor din ultimii ani, a precizat Boc, citat de B1TV.

Numărul căsuțelor va fi redus iar participanții din Piața Unirii vor fi limitați la un număr maxim de persoane, a precizat edilul.

Târgul de Crăciun din București, anulat

Târgul de Crăciun din București nu va mai fi organizat în decembrie 2020 din cauza măsurilor restrictive privind pandemia de coronavirus, a precizat primarul Capitalei,Nicușor Dan.

„Nu o să avem Târg de Crăciun în această iarnă pentru că suntem într-o situație sanitară excepțională, în care mor medici și personal sanitar. Nu ne permitem să amplificăm acestă boală, în anii următori când vom fi trecut prin această pandemiei, asa cum se întâmplă peste tot în lume, o sa avem Targ de Crăciun în care Primăria va fi într-un parteneriat cinstit comercial cu operatori privați, va pune spațiul la dispoziție, vor plăti o chirie și se vor subcontracta, vor plăti pentru evenimente culturale, e o chestiune comercială, în care niciodată Primăria nu plătește nimic, ăsta este modul în care o să o facem de cum încolo. Noi din punct de vedere sanitar suntem pe marginea prăpastiei, noi Bucureștiul și opinia mea fermă este că nu trebuie să avem că nu trebuie să avem un Târg de Crăciun în această iarnă”, a declarat Primarul General al Capitalei.

Și decorațiunile din Capitală vor fi mai discrete, a mai spus edilul.

„Suntem într-o situație financiară dificilă, bineînțeles că este frumos să avem decorațiuni pe stradă, numai că, atâta timp cat suntem încă în situația asta financiară dificilă, o să le avem în mod rezonabil, discret, cât să existe”, a explicat primarul.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *