Actualitate

Tăriceanu aduce acuzații grave la adresa Guvernului

Tăriceanu aduce acuzații la adresa Guvernului Orban. După ce Klaus Iohannis a declarat că PSD s-a înțeles cu Viktor Orban, Călin Popescu Tăriceanu a răbufnit. „Este cea mai gravă acuzație care a fost făcută de către un Președinte al României după decembrie 1989.”, spune liderul ALDE pe contul său de Facebook.

El crede că acesta nu este un derapaj din partea președintelui României. Tăriceanu aduce în vedere că al doilea mandat al lui Iohannis a fost asigurat datorită Vioricăi Dăncilă. Dăncilă ar fi fost singurul contracandidat în fața căruia putea să câștige.

Călin Popescu Tăriceanu vine cu mai multe variante pentru „ieșirea” lui Iohannis.

Liderul ALDE a găsit mai multe ipoteze pentru declarația lui Klaus Iohannis. Prima dintre ele este că ar trebui să îl luăm în serios pe președintele țării. “Dar dacă acest proiect de lege a trecut tacit de Camera Deputaților în 25 martie și dl Iohannis ne spune de aceste înțelegeri la o lună după…ceva nu se leagă.”, continuă acesta.

După tot acest scandal, Tăriceanu vede și accesarea voturilor naționaliste ca o posibilă variantă. El spune președintele nu este o persoană reprezentativă pentru ridicarea standardului ultranaționalismului.

Cu toate astea, Călin Popescu Tăriceanu crede că PNL vrea să plece de la guvernare. „Dar nu vor să plece cinstit, spunând: dragi români, atât am putut, atât ne-am priceput! Ne pare rău că nu am ascultat când ne-ați spus, în februarie și martie, să o lăsăm baltă cu anticipatele pentru că se adună nori de furtună. Am greșit și vrem să plecăm!”, menționează acesta.

După toate aceste ipoteze, Tăriceanu ține să adauge că Iohannis și Guvernul pot pleca fără să declanșeze un război.

Leave a Comment